Atorgats dos ajuts a projectes de cooperació a Madagascar

Foto: Facebook/Yamuna

La Universitat d’Andorra ha atorgat els ajuts a la cooperació internacional de la convocatòria 2023-2024 a dos projectes educatius que es desenvoluparan a Madagascar a través de l’organització no governamental per al desenvolupament Yamuna. En concret, els ajuts s’han atorgat a dos titulats en Ciències de l’educació, i es duran a terme al centre educatiu Mandrosoa, situat a la població de Vontovorona i gestionat per l’ONGD Yamuna.

El primer projecte consistirà a atendre infants i joves amb discapacitats i/o trastorns aprofitant la seva experiència laboral a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. A més, també intervindrà a les aules ordinàries per desenvolupar projectes matemàtics i de llengua.

El segon projecte vol implementar un projecte que resolgui dues necessitats dels infants de Madagascar: el baix nivell de francès, una llengua necessària per cursar estudis de segona ensenyança i d’ensenyament superior, i la baixa competència matemàtica. La intenció és formar l’equip docent del centre educatiu Mandrosoa en la metodologia EMILE, que permet que l’infant integri una llengua estrangera mitjançant matèries no lingüístiques com poden ser les matemàtiques.

Els dos projectes es materialitzaran durant l’estada que faran els estudiants a Madagascar entre els mesos de setembre i octubre del 2024.

La convocatòria d’aquests ajuts, que enguany arriben a la tercera edició, s’emmarca dins del conveni de col·laboració signat entre l’UdA, el Ministeri d’Afers Exteriors i el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports per promoure iniciatives en l’àmbit de la cooperació internacional i el voluntariat. El jurat encarregat de valorar les candidatures estava format per representants de l’UdA i del Govern.

Text: M. Tort