El 30 d’octubre i el 6 de novembre del 2020, respectivament, han tingut lloc a la Universitat d’Andorra (UdA) les lectures de les tesis doctorals “Relació entre l’avaluació, la percepció i la gestió dels riscos laborals en els dominis d’esquí alpí d’Andorra”, defensada per Cristina Fernández Farina, i “The Integration of Environmental Sustainability in the Athlete’s Plate Nutrition Educational Tool”, defensada per Alba Reguant Closa.
L’objectiu de la primera investigació ha estat avaluar el risc laboral dels dominis esquiables, la percepció del risc que tenen els seus empleats, el grau de compromís que manifesten envers l’empresa i els sistemes de gestió de seguretat i salut en el treball que tenen implementats les estacions.
L’objectiu de la segona investigació ha estat determinar l’impacte que tenen sobre el medi ambient les dietes dels atletes olímpics, com també integrar el factor de la sostenibilitat en la nutrició esportiva. En aquest sentit, l’estudi ha desenvolupat una proposta per incloure la sostenibilitat ambiental en l’eina educativa nutricional coneguda com plat de l’atleta (athlete’s plate) amb missatges clars per promoure una alimentació sana i sostenible per a esportistes i persones actives.