Les universitats de la Xarxa Vives avaluen l’impacte social de la formació universitària sènior

El 21 de maig es va celebrar la VIII Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives, que enguany es titulava “Limpacte social de la formació universitària sènior”. La jornada, que es va desenvolupar telepresencialment amb la participació de la Universitat d’Andorra (UdA), estava coordinada per a Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (URL).

La sessió es va iniciar al matí amb la reunió del Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives, que va establir les bases del pla de treball 2021-2022. Durant la jornada, Montserrat Garcia-Oliva, Elena Requena, Marta Ausona i Irene Fernández, investigadores de la Facultat Pere Tarrés, van presentar als membres del Grup de Treball els resultats preliminars d’un estudi centrat en l’impacte social als estudiants de la formació universitària sènior, que es publicarà properament. Tot seguit, la trobada va acollir la taula rodona “Limpacte de la formació en el decurs de la vida”, en què van participar Mercè Pérez i Alfons Formariz (membres del Grup de Treball d’Educació en el llarg de la vida del Consell Assessor Municipal d’Universitats de Barcelona), juntament amb Muntsa Lamúa (representat de l’Agrupació d’Aules per a la Gent Gran de Catalunya), Carme Andreu (representant del Consell Assessor de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona) i Natàlia Sagarra (representant de les Escoles de Salut de l’Ajuntament de Barcelona). La jornada Fòrum Vives va comptar, finalment, amb un bloc dedicat a escoltar testimoniatges i experiències de docents i alumnes dels programes universitaris sènior de la Facultat Pere Tarrés de la URL.

Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori de parla catalana.