Noves adquisicions a la BCU (octubre 2021)

1. Socionomía: ¿Vas a perderte la revolución social?

Autor: Dolors Reig Hernández

Editorial: Deusto

Sinopsis:

Descobreix per què el futur, de fet, ja ha arribat

Llegim i escoltem sovint que Internet ens està aïllant. No obstant això, l’experiència demostra que la hiperconnectivitat amb la qual vivim ens acosta just al contrari, propiciant una revolució social mai vista. El nou web social, que ha tingut un paper important en recents revolucions com la de Tunísia o Egipte, és aquí per quedar-se.

Dolors Reig defensa en aquest llibre que les «xarxes sociables», com les anomena ella, són entorns creats perquè puguem recuperar una sociabilitat innata que altres mitjans van anul·lar temps enrere.

2. Educar Sense Cridar: Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia

Autor: Alba Castellví Miquel

Editorial: Angle Editorial

Sinopsis:

«Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.» Alba Castellví ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l’objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d’eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre ens en donarà les claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els teus fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital. Estareu millor ara i ells t’ho agrairan sempre. PER UNA EDUCACIÓ SERENA CAP A LA LLIBERTAT I LA RESPONSABILITAT.

3. La cuina de l’escriptura

Autor: Daniel Cassany

Editorial: labutxaca

Sinopsis:

Un manual de redacció per a tots aquells que s’han de posar a escriure.

Tant li fa que sigueu tècnics, empleats, estudiants o lletraferits. Si heu d’escriure, si us costa fer-ho o si us agradaria millorar, aquest pot ser el vostre llibre.

La cuina de l’escriptura recull les ensenyances més importants de la tradició occidental de redacció. S’hi expliquen les recerques científiques més rellevants; les tècniques per buscar, ordenar i nodrir idees; l’estructura del missatge escrit o alguns dels trucs retòrics que s’utilitzen per pescar lectors.