Una experiència d’internacionalització a casa: travessa de muntanya amb estudiants del College of the Rockies

Hi ha moltes maneres de viure experiències internacionals com a estudiant de l’UdA; la més coneguda és l’opció d’estudiar durant un semestre en una de les universitats amb qui l’UdA ha signat convenis de mobilitat. Però també hi ha l’opció de fer una immersió cultural i lingüística sense sortir de les nostres fronteres. En aquest cas, el Sergi López, estudiant del bàtxelor en Infermeria, va tenir l’oportunitat de fer una travessa de muntanya tot acompanyant un grup d’estudiants i professors del College of the Rockies (Canadà), i fins i tot els va fer de guia durant una jornada a Barcelona. Els estudiants canadencs van tenir la sort de descobrir Andorra de la mà d’una persona que coneix el territori, i el Sergi va poder millorar el seu perfil internacional tot descobrint una cultura diferent, fent contactes internacionals i fent una immersió en l’anglès durant una setmana. A continuació, ell mateix ens explica la seva experiència.

Servei de Programes Internacionals

Coronallacs: un viatge Canadà-Andorra

Soc al tren sortint de Barcelona, encara emocionat, les deu passades de la nit. Tot just m’he acomiadat d’en Kerry, la Tanya, en Danny, en Kevin, la Kristine, la Leyla i la resta del grup del College of the Rockies del Canadà, que demà volen de tornada a casa. 

Darreres abraçades, riures, complicitat i algunes llàgrimes. Ha estat una setmana que ha semblat tot un viatge, podrien haver estat mesos o anys; qui sap, potser ho ha estat, un somni del qual tot just desperto, i se’m dibuixa un gran somriure a l’instant.

De quan els vaig trobar per primer cop a l’hotel Eureka d’Escaldes fins avui hem pujat plegats als refugis de l’Illa, de Juclar, de Sorteny, hem descobert plegats l’increïblement colpidor paisatge natural d’aquest país tan bonic, petit i acollidor que és Andorra. 

Hem descobert i après molt gràcies a en Marc de l’Andorra Living Lab for Innovation and Sustainable Development d’un projecte que vertebra diferents sectors de la societat andorrana per construir un present i un futur més net i sostenible, des de l’anonimat, amb gent del país i de fora que viuen i treballen dia a dia amb dedicació i passió en aquest projecte que és un referent a nivell mundial. 

Com a català m’he sentit orgullós d’aquesta terra, l’andorrana, i ara la porto al cor més que mai.

Els i les rockies! Tots tan naturals, senzills, propers, acollidors, divertits, interessants… M’he sentit part de la seva aventura, he vist, mirat i descobert amb el seus ulls i sentits el que Andorra és i el que pot esdevenir, hem creat una amistat, hem connectat més enllà de les nostres fronteres.

L’anglès ha estat el pont que ens ha apropat, que ha fet que jocs, converses, històries personals, somnis i aventures a la muntanya semblessin les d’un grup d’amistats que mai haguessin sortit de casa, tant és la nacionalitat.

Quines ganes de veure qui arriba el pròxim any!

Gràcies, UdA, per l’oportunitat!

Sergi López