Visita del Secretari General Iberoamericà

La Universitat d’Andorra va rebre el 20 de juny la visita oficial del Secretari General Iberoamericà, Andrés Allamand, que es va reunir amb el rector i amb la Junta Acadèmica. També va assistir a una lliçó magistral sobre la singularitat històrica d’Andorra com a petit estat.

El Secretari General s’havia reunit anteriorment amb el cap de Govern en el marc de la celebració del primer Fòrum digital d’Andorra. La reunió de treball entre els dos representants va reafirmar el compromís d’Andorra en la col·laboració amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). De fet, durant la reunió de treball es van tractar els avenços en la preparació de la XXIX Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que acollirà la ciutat de Cuenca (Equador) el novembre d’enguany. 

Allamand també va mantenir trobades amb la ministra d’Afers Exteriors, amb el síndic general, amb els membres de les comissions legislatives d’Economia i de Política Exterior, i amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana.

El Secretari General Iberoamericà va assumir el càrrec el febrer del 2022, després del seu nomenament durant la I Reunió de ministres de Relacions Exteriors d’Iberoamèrica.