Estada de recerca per analitzar la competència digital al bàtxelor en Ciències de l’educació

Llopis, al centre, durant la seva estada de recerca a l’UdA.

María Ángeles Llopis, professora de l’àrea de Didàctica i Organització de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i membre del Grup de Recerca d’Ensenyament-Aprenentatge amb Tecnologia (GREAT), està fent durant aquest segon semestre una estada de recerca a la Universitat d’Andorra (UdA) per analitzar com s’està introduint la competència digital dels futurs docents al bàtxelor en Ciències de l’educació.

Durant els pròxims tres mesos, dirigida per la professora Virginia Larraz (UdA), i dins del Grup de Recerca Interdisciplinari en Educació (GRIE), participarà en activitats docents i formatives que tindran lloc a l’UdA, per a conèixer el model educatiu de la Universitat i per aprofundir en els resultats d’aprenentatge vinculats amb aquesta competència.

El desenvolupament de la competència digital i la competència digital docent en el bàtxelor en Ciències de l’educació suposa un repte dins dels plans d’estudis actuals, plantejats des de l’adquisició de competències. En una societat cada vegada més digital, els i les futures docents, durant la seva formació acadèmica han d’adquirir aquesta competència per al seu futur exercici professional, i saber transmetre al seu alumnat l’ús adequat, segur, responsable i crític de la tecnologia.

L’objectiu de la recerca s’alinea especialment amb l’ODS 4 (garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida) i amb el ODS 5 (aconseguir la igualtat de gènere i empoderar a dones i xiquetes dins del camp STEAM).

Llopis destaca l’excel·lent acollida rebuda per part del Grup de recerca, ja que des del primer moment ha estat inclosa en les reunions i activitats tant del GRIE com de la mateixa Universitat, i espera gaudir molt de l’experiència.