Info.UdA (juny 2017)

Inauguració del 30è curs acadèmic

L’acte d’inauguració del 30è curs acadèmic (2017-2018) tindrà lloc el divendres 6 d’octubre del 2017, a les 11.00 hores, a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Comptarà amb la participació del cap de Govern. La conferència inaugural, titulada «Dones, ciència i tecnologia: una carrera de fons», serà impartida per la Dra. Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. També s’hi farà el lliurament de diplomes universitaris.

Creix la presència de l’UdA a les xarxes socials, amb prop de 9.700 seguidors

La influència de la Universitat d’Andorra (UdA) a les xarxes socials ha continuat incrementant-se durant el darrer període acadèmic, totalitzant 9.675 seguidors en acabar el curs 2016-2017. La pàgina a Facebook lidera el rànquing de la presència de l’UdA als mitjans socials, amb 5.684 persones a qui els “agrada” (el 59% del total), seguida del compte a Twitter, que té 2.781 seguidors (el 29%). El perfil a la xarxa Instagram, de la seva banda, ha recollit el sufragi de 646 seguidors (7%), i la pàgina a LinkedIn en té 499 (5%).
L’exploració de nous canals d’informació i intercanvi respon a una inquietud formulada per la mateixa comunitat universitària. De manera complementària als canals convencionals –com ara el butlletí digital, el web o el correu electrònic–, serveixen per informar amb més immediatesa dels esdeveniments públics organitzats per l’UdA, alhora que fan més fàcil i directa la comunicació. La Universitat també té presència institucional a YouTube, Flickr i els serveis de Google, a més d’oferir un fil RSS de sindicació de continguts.

La Comissió de Llengua de la Xarxa Vives es reuneix a la Universitat d’Andorra

Els representants de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives, formada pels directors i caps de serveis lingüístics de les 22 universitats membres de la institució, es van reunir dimecres 31 de maig en una sessió de treball a la Universitat d’Andorra.
A la sessió, van fer un seguiment a l’aplicació actual del Pla de Política Lingüística pel període 2017-2018, que descriu els criteris generals de política lingüística dels territoris de parla catalana i estableix un detallat pla de treball estructurat en quatre eixos: normalització, multilingüisme, coordinació i projecció.

La Comissió Permanent de la Xarxa Vives es reuneix a la Universitat d’Andorra

Els membres de l’òrgan d’administració i gestió ordinària de la institució van analitzar els dies 1 i 2 de juny les línies d’actuació desenvolupades per la Xarxa durant els darrers mesos, i tractaran també les properes activitats emmarcades en els diferents àmbits de treball del Pla d’actuació de 2017.
En aquest sentit, es van aobordar els plans de treball dels Programes Sènior, Igualtat de Gènere, Gestió Cultural i Llengua. Així mateix, es van presentar els resultats de les lligues de debat 2017. També es van tractar els programes Fòrum Vives i Fisiàfrica, així com l’acte de cloenda de curs acadèmic que tindrà lloc a Soldeu (Andorra).

Sessions informatives per a pares i futurs estudiants

La Universitat d’Andorra (UdA) ha programat diverses sessions informatives de portes obertes adreçades als pares i als alumnes de batxillerat en motiu del període de preinscripcions per al proper curs acadèmic 2017-2018. La propera presentació, amb entrada lliure, tindrà lloc a la Sala d’actes de la Universitat d’Andorra (6a planta) el dijous 6 de juliol, a les 20.00 h.
L’objectiu d’aquestes sessions informatives, que complementen la Diada universitària de l’11 de maig, és que els pares i futurs estudiants coneguin les instal·lacions de la Universitat d’Andorra i la seva oferta formativa, i que puguin aclarir tota mena de dubtes sobre les sortides professionals i acadèmiques dels estudis que s’hi imparteixen.
A més del seu ple reconeixement a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, amb els primers cicles de tres anys de durada i les dobles titulacions, l’UdA vol destacar-hi el seu multilingüisme, amb una part de la docència en anglès, i la combinació de modalitats (presencial, virtual, semipresencial) en la configuració dels plans d’estudis, que inclouen, a més, pràctiques i estades a l’exterior.

El Postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu s’iniciarà amb un Curs d’actualització en Bases neurològiques i clíniques

La Universitat d’Andorra (UdA), conjuntament amb la Fundació Alzheimer Catalunya i la Universitat de Vic, té  previst iniciar el curs vinent el nou Postgrau en Acompanyament a la persona amb deteriorament cognitiu amb un primer mòdul: el Curs d’actualització en Bases neurològiques i clíniques. Aquesta formació, impulsada i finançada per la Fundació Crèdit Andorrà amb la col·laboració de l’Associació Andorrana de Malalts d’Alzheimer, s’impartirà a la mateixa Universitat d’Andorra a partir del mes de setembre. Les inscripcions es formalitzen al web uda.ad.
La preinscripció al primer mòdul, el Curs d’actualització en Bases neurològiques i clíniques, està oberta fins al 7 de setembre del 2017. L’import de la matrícula és de 460 euros. La Fundació Crèdit Andorrà finança el 50% d’aquesta quantitat, de manera que cada alumne ha de pagar només el 50% restant del cost de la matrícula, és a dir 230 euros.

Ponències i participació a congressos

Travesset, O., Galabert, M., Pons M. i Ward, A. “Modelització de les necessitats enegètiques d’una família pirinenca a la segona meitat del segle XIX”. III Congrès Internacional d’Història dels Pirineus. 16-17-18 de juny de 2017. Andorra la Vella.

Agenda de la Universitat

 • 28 de juny. Acte de fi de carrera de la promoció 2017
 • 4 de juliol. Defensa de projecte de recerca
 • 4 de juliol. Defensa de la tesi doctoral de la doctoranda C. Bastida
 • 6 de juliol. Cloenda del Taller d’emprenedors
 • 6 de juliol. Sessió informativa per a pares i futurs estudiants (3 de 3)
 • 13 de juliol. Defensa de projectes de recerca
 • 13-14 de juliol. Consell General de la Xarxa Vives d’universitats
 • 14 de juliol. Lliurament de la Medalla d’Honor 2017 de la Xarxa Vives d’universitats
 • 11 de setembre. Inici del curs
 • 6 d’octubre. Inauguració del curs acadèmic 2017-2018
 • 20 d’octubre. Festa de la Universitat d’Andorra 2017