L’UdA continua creixent, amb els ulls posats en l’ampliació del campus

Foto: SFGA/CEsteve

La Universitat d’Andorra (UdA) va inaugurar el proppassat 29 de setembre el curs acadèmic 2022-2023 amb un acte celebrat a l’auditori Claror de Sant Julià de Lòria i presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el rector de la Universitat, Miquel Nicolau, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. La lliçó inaugural va anar a càrrec del politòleg Guy Haug, expert internacional en avaluació i desenvolupament d’universitats. Sota el títol «Grands défis des universités au 21e siècle», Haug va advocar per reconfigurar –no solament fer evolucionar– l’oferta de formacions universitàries, per tal de respondre a les necessitats de la generació digital.

Durant la cerimònia, el rector va destacar l’augment del nombre d’estudiants de formació reglada que ha experimentat l’UdA enguany, superant el rècord del curs passat. En concret, el curs s’ha iniciat amb 674 estudiants, una xifra que supera en un 7,2 % la de l’any passat, en què se’n van comptabilitzar 629. A més, Nicolau va insistir en el compromís de la Universitat d’Andorra en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i en la promoció de la pau i la igualtat per “transmetre aquests compromisos als estudiants i a la societat”. El cap de Govern, de la seva banda, es va referir a l’ampliació del campus de l’UdA amb un nou edifici, la renovació del qual es licitarà l’any vinent, que permetrà disposar d’uns 3.000 metres quadrats addicionals.

El curs acadèmic 2022-2023 s’ha iniciat amb el desplegament complet del màster en Educació que es va posar en marxa el curs passat i amb l’inici del nou Diploma Professional Avançat en Comptabilitat i administració i del nou màster en Dret que inclou ara la menció en advocacia i la menció en l’àmbit judicial. L’altra novetat és que, per primera vegada, es lliura als estudiats un carnet de la Universitat d’Andorra que és també un carnet d’estudiant europeu (ESC), que facilita la mobilitat a Europa i l’accés als serveis d’altres universitats. L’UdA és una de les primeres universitats europees que generalitza el carnet d’estudiant europeu a tots els seus estudiants.

L’acte va finalitzar amb la graduació dels 98 estudiants que van completar els seus estudis de DPA, bàtxelor, màster o doctorat durant el curs 2021-2022, que corresponen a la 32a promoció de la Universitat d’Andorra, la més nombrosa de la seva història. Els titulats van rebre el títol d’estat de mans de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, acompanyada del rector de l’UdA.

Durant l’acte també es va fer conèixer la Memòria d’activitats, amb les principals magnituds assolides per la Universitat durant el curs 2021-2022. Cal destacar que durant el curs passat, sumant els 629 estudiants de formació reglada i els 1.194 de formació continuada, es va arribar a un total de 1.823 estudiants.