20 anys d’Àgora Infermeria

   Olga Travesset – Professora del Batxelor en Infermeria a la Universitat d’Andorra


El passat dia 1 de febrer es van celebrar els 20 anys de la revista Àgora d’Infermeria, són molts anys de feina i dedicació a la nostra professió: Infermeria.

La jornada es va celebrar a l’Auditori de la seu del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Hi van assistir una bona representació i participació de totes les escoles d’arreu de Catalunya, Balears i Andorra. L’auditori era ple de professionals infermers i estudiants.

“Fem créixer el pensament infermer” va ser el lema de la jornada en què es volia debatre en quin moment està la recerca en infermeria, des d’una vessant crítica  El lema de la taula rodona  va ser «Recerca infermera: ficció o realitat». L’objectiu fonamental de la taula va ser reflexionar sobre l’evolució de la recerca infermera dels darrers 20 anys fins a la seva situació actual.

Els eixos de la conversa es van centrar en la transformació de la professió en les dues darreres dècades, marcades per l’assoliment de rang universitari, les possibilitats de realitzar màsters oficials i arribar al doctorat en Infermeria.

Els estudiants de tercer d’infermeria de la Universitat d’Andorra hi van participar en el context de l’assignatura Rol Professional, en què es treballa de manera transversal, des del semestre 1, la recerca.

La recerca, en qualsevol dels àmbits i també en infermeria, permet conèixer i aprofundir sobre un tema. “Infermeria té molt a dir”, “Infermeria vol i té necessitat de fer recerca en la pròpia disciplina”,…

Conèixer en profunditat aspectes de la professió, aportar evidències, augmentar el coneixement, compartir experiències,.., en definitiva permetre fer avançar la professió cap a l’excel·lència, i alhora, potenciar una de les quatre funcions de la professió infermera: la RECERCA.