Atorgats dos ajuts a projectes de cooperació a Burkina Faso i Madagascar

Els ajuts a la cooperació internacional i voluntariat de la convocatòria 2022-2023 atorgats per la Universitat d’Andorra (UdA) serviran per tirar endavant un projecte educatiu en una zona rural de Burkina Faso i per dur a terme un voluntariat sanitari al sud de Madagascar.

El primer projecte, presentat per Maria Navarro, estudiant d’extensió universitària i alhora membre del personal administratiu de l’UdA, pertany a l’Associació Cooperació pel Desenvolupament Local (ACDL) i té com a objectiu donar continuïtat a unes colònies d’estiu per a infants d’entre 10 i 14 anys de la població de Réo (Burkina Faso), per tal que puguin gaudir d’activitats educatives i reforçar les mancances del sistema educatiu. A banda d’aquesta iniciativa, l’associació també està impulsant a la mateixa zona un hort escola i un sistema de beques i microcrèdits en col·laboració amb un centre de formació professional de costura per ajudar les dones a formar-se i a engegar els seus propis negocis.

El segon ajut ha estat atorgat a Jana Sanchez, titulada en Infermeria, que el destinarà a finançar les despeses del voluntariat que farà en un projecte que l’ONG Aigua de Coco porta a terme a Toliara (Madagascar). Es tracta d’un programa per fer front a la malnutrició infantil que inclou menjadors a les escoles, formació a les famílies i atenció sanitària. Sánchez hi farà una estada entre els mesos d’abril i juliol de 2023 prestant els seus serveis com a infermera.

La convocatòria d’aquests ajuts s’emmarca dins del conveni de col·laboració signat entre l’UdA, el Ministeri d’Afers Exteriors i el Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat per promoure iniciatives en l’àmbit de la cooperació internacional i el voluntariat. El jurat encarregat de valorar les candidatures estava format per representants de les tres institucions.