El monstre de colors. Un projecte interdisciplinari

Alexandra Monné – Professora de didàctica de les llengües al bàtxelor en Ciències de l’Eduació a la Universitat d’Andorra

Lourdes Porta – Professora de didàctica de les matemàtiques al bàtxelor en Ciències de l’Eduació a la Universitat d’Andorra

A partir de la lectura del conte “El monstre de colors” d’Anna Llenas, els estudiants del segon curs de Ciències de l’educació, van elaborar una proposta educativa competencial, on les assignatures, Didàctica de les Llengües II i Didàctica de les Matemàtiques es relacionaren i complementaren, amb l’objectiu d’organitzar un taller per a infants que van portar a terme el dilluns 15 de maig al cicle inicial de l’escola Pau Claris.

La llengua i les matemàtiques van estar instruments per treballar les emocions i el joc el nucli de les diferents activitats.

D’aquesta manera els aprenentatges, dels més grans i també dels més petits es van omplir de significat i van resultar una experiència engrescadora per a tots plegats.

Els estudiants de la Universitat van tancar aquest projecte amb elaboració d’unitats didàctiques, on recolliren les seves pròpies activitats i també les dels seus companys i companyes. Us deixem amb unes fotografies il·lustratives del moment i amb el lema de Benjamin Franklin que il·lustra molt bé aquesta experiència. Esperem que us agradi!

<<Diga-m´ho i ho oblidaré, explica-m´ho i ho entendré, involucra’m i ho aprendré>>