La BCU informa

1r Certamen literari infantil a la Biblioteca Comunal Universitària

Les jornades de visites temàtiques a la biblioteca que han realitzat els estudiants, durant aquest segon semestre, han culminat amb la creació del 1r Certamen literari Infantil. En aquest cas, els participants han estat alumnes de primer curs del Bàtxelor en ciències de l’educació que estan cursant la assignatura de Literatura infantil.

Al certamen, que es va dur a terme el passat 26 de maig, s’hi van presentar set contes infantils, que també van servir per fer part de l’avaluació continuada de l’assignatura de Literatura infantil, impartida per la professora Nàdia Azzouz, que juntament amb el jurat, van valorar els contes amb els criteris següents:

  • l’originalitat de les obres
  • el formats interactius
  • l’original adaptació de les històries al país
  • els valors educatius que transmeten

D’aquests set contes se’n va escollir un com a guanyador: Sherlock Fox i el cas de l’ós rosa de l’Ana Ribeiro i el Brandon Dias, que van rebre com a premi un lot de llibres, per gentilesa del servei de publicacions de l’UdA

.

Des de la BCU volem agrair als alumnes la seva participació. L’elecció del conte guanyador va ser molt difícil, ja que, tots els contes presentats tenien una alta qualitat. També volem agrair la implicació de la nostra companya la Nàdia Azzouz, i també la col·laboració de la Neus Macià de la Biblioteca Pública de Govern.

 REVISTA AEPECT . Asociación española para las enseñanzas de las Ciencias de la Tierra

Durant el mes de maig la BCU ha fet les gestions pertinents per associar-se a l’AEPECT (Associación española para las enseñanzas de las Ciencias de la Tierra).

La revista Enseñanza de las Ciencias de la Tierra, publicada per l’AEPECT, té la seu editorial a la Universitat de Girona. Es publica regularment des de 1993 i n’apareixen 3 números cada any. El seu contingut es centra en el camp de l’ensenyament de la Geologia i les Ciències de la Terra en tots els nivells educatius des de l’educació primària a la universitat. La publicació té un tiratge d’uns 1500 exemplars que es distribueixen per tota Espanya, Europa i la pràctica totalitat d’Amèrica llatina per subscripció personal o institucional.

Mitjançant aquesta associació la BCU ha adquirit 62 exemplars de la revista, que ja estan entrats a catàleg. Si els voleu consultar feu una petició a través del correu biblioteca@uda.ad