Memolimpíades 2017

Tània Rodríguez – Estudiant de 2n curs del bàtxelor en Infermeria a la Universitat d’Andorra.

Helena Arriscado – Estudiant de 3r curs del bàtxelor en Infermeria a la Universitat d’Andorra.

Som dues estudiants del Bàtxelor de infermeria, de segon i tercer curs, que  estem realitzant el període d’estades formatives  al centre socio-sanitari el CEDRE.

Durant la formació geriàtrica se’ns va oferir l’oportunitat d’assistir a la jornada de les memolimpíades 2017 que es realitzà a la parròquia de Sant Júlia. En aquesta col·laboració es concentren persones residents de diversos geriàtrics del Principat d’Andorra que a priori han estat treballant la capacitat de memòria a través de diverses activitats enfocades en forma de jocs.

El fet d’encarar-ho com a una olimpíada, és a dir, com un joc/competició i no com una simple activitat, permet extreure el major potencial de cada un d’ells; i alhora permet recompensar d’alguna manera els esforços emprats pels participants.

La jornada es dividia en diferents grups en funció del grau de memòria de tal manera que fos equitatiu  per a tothom i poguessin seguir el ritme de la resta, evitant així frustracions.

La nostra intervenció fou d’espectadores però alhora ajudants de la formació, fent-ne reforç. L’essència que vam extreure d’aquesta gratificant intervenció, observant la implicació i rostre de felicitat amb la que els padrins participaven, és la de que l’esforç i la constància són la clau de l’èxit per poder arribar al que un mateix es proposa en aquesta vida. Sense esforç resulta difícil poder assolir cap meta, i es que la recompensa es troba en l’esforç.