El nou concurs ‘Què podem fer a l’UdA pel clima?’ premiarà les millors idees presentades

La Universitat d’Andorra (UdA) ha posat en marxa un concurs intern per premiar les millors accions aplicables a la institució que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic i que permetin adaptar-se als seus efectes. La iniciativa vol contribuir a l’assoliment l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, que se centra a combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes, i tenint en compte que es tracta del repte ambiental més important al qual ha de fer front la humanitat al segle XXI.

El concurs, anomenat Què podem fer a l’UdA pel clima?, s’adreça tant als estudiants de formació reglada com al personal fix, eventual i col·laborador i els col·lectius UdA Alumni i UdA Activa, que competiran en dues convocatòries separades. Les propostes poden ser de caire educatiu o de sensibilització, orientades a l’eficiència energètica, a la reducció d’emissions o a la gestió de residus, o sobre mobilitat i alimentació sostenibles, entre d’altres.

La participació pot ser individual o per equips de tres persones, i les idees s’han de presentar abans del divendres 20 de maig del 2022 seguint les indicacions que es detallen a les bases del concurs.

El jurat, format per quatre membres representants dels col·lectius de la Universitat i un membre extern, farà pública la seva resolució el 22 de juny del 2022. Les propostes s’avaluaran tenint en compte la qualitat tècnica, l’originalitat, la viabilitat, l’impacte i l’adequació a les bases. El primer classificat de cada convocatòria serà premiat amb un equipament informàtic per a cada membre del grup valorat en 600 euros.

El concurs vol esdevenir una de les moltes contribucions que l’UdA fa en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats el 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides i que conformen l’Agenda 2030. El detall de les aportacions que fa l’UdA en cada un dels 17 ODS es pot consultar en aquest enllaç.