La xarxa d’universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT), ha posat en marxa un grup de treball sobre garantia de qualitat que té com a objectiu inventariar, analitzar i compartir els processos i les eines que les diferents universitats apliquen per assegurar la qualitat en l’ensenyament superior.
El grup de treball es va trobar per primer cop el dijous 25 de març en una reunió virtual de planificació en la qual van assistir els responsables de qualitat de les diferents universitats. Per part de la Universitat d’Andorra, que lidera la xarxa NUSCT, hi va participar la responsable del Consell de la qualitat, Rosa Mariño, juntament amb el delegat del rector per a la Internacionalització, John Zvereff i la responsable d’Internacionalització, Carolina Bastida.
La voluntat del grup de treball és identificar tots els processos i instruments que utilitzen les universitats de la NUSCT per a l’assegurament de la qualitat, a fi de poder compartir coneixements, eines i bones pràctiques. A l’UdA, aquesta tasca recau en el Consell de la qualitat, creat l’any 2007 amb l’objectiu de promoure la cultura de qualitat entre tota la comunitat universitària, elaborar procediments, guies i estàndards de qualitat en totes les activitats, i realitzar avaluacions internes per garantir la millora contínua de l’ensenyament superior.
La feina d’aquest grup de treball es materialitzarà en un document de recomanacions per a tots els membres de la NUSCT que mostrarà les millors pràctiques a fi de seguir avançant en el sistema de garantia interna de la qualitat de totes les universitats de la xarxa.
La xarxa NUSCT, creada l’any 2018, agrupa un total d’onze universitats de deu territoris diferents: Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Illes Fèroe, Islàndia, Liechtenstein, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre.