Marxar a estudiar a un altre país durant un semestre és una de les millors decisions que es poden prendre durant el pas per la universitat. Ampliem horitzons, descobrim altres maneres de viure i de treballar, coneixem persones interessants i aprenem llengües. I quan tornem ens hem convertit en persones més obertes, més plurilingües i més preparades per afrontar els reptes globals, tants en els estudis com en el món laboral. Però si de vegades costa fer el salt a allò desconegut, encara és més difícil prendre la decisió en temps de pandèmia. El Carlos i la Inés, dos estudiants del bàtxelor en Ciències de l’Educació, no van dubtar a anar a la Universitat de Malta tot i els obstacles derivats de la COVID-19. La seva no va ser una experiència de mobilitat típica, però tot i els inconvenients, el resultat ha estat molt interessant i enriquidor. Ells mateixos ens expliquen les seves impressions sobre el seu semestre de mobilitat.
Servei de Programes Internacionals
Som en Carlos Pinheiro i la Inés Azevedo, dos estudiants que estan cursant l’últim any del bàtxelor en Ciències de l’Educació i que van endinsar-se en una aventura en temps de COVID-19.
Al començament d’aquest curs acadèmic, per ser més precisos a l’octubre, vam començar la mobilitat a Malta. Sabíem el risc que corríem, ja que ens vam embarcar en aquesta aventura en un temps molt atípic, en plena pandèmia mundial. Però tot i això, ho vam fer amb moltíssimes ganes i molta il·lusió.
Una de les coses que més ens cridaven de Malta, a part del país i de la cultura, era l’aprenentatge i la consolidació de la llengua anglesa i va ser per aquest motiu que vam escollir aquest destí. Com ja hem mencionat abans, la situació que estem vivint no ens va acompanyar favorablement i al poc d’estar a Malta vam haver de tornar a Andorra, ja que totes les nostres classes eren en línia i no estàvem gaudint de l’experiència al màxim.
Quan vam arribar a Malta ens vam enamorar del clima i de l’hospitalitat de les persones que formen aquest bonic país. Ens van acollir molt bé i sempre amb un somriure. Ens vam adonar que hi havia molta riquesa cultural, ja que és un país amb molta història i molt interessant.
Estàvem neguitosos ja que no sabíem com seria la Universitat, ni la manera que tenen de treballar allà, però gràcies a la bona benvinguda que vam rebre ens vam adaptar bastant de pressa. Tot l’equip docent i alguns companys que vam tenir la sort de conèixer van ser encantadors i molt predisposats a fer-nos sentir com a casa. Tot i la pandèmia se’ls veia molt interessats en nosaltres i constantment ens deien que érem molt valents d’haver-hi anat en aquestes condicions.
Pel que fa al país, vam poder visitar alguns dels llocs més coneguts i podem dir que val la pena anar-hi! Com hem mencionat abans, té un clima molt calorós i té molta riquesa cultural, la qual cosa ens va cridar molt l’atenció.
Les úniques parts negatives que podem treure de la nostra estança són que hi havia poques assignatures a cursar relacionades amb educació i que no hem pogut tenir i viure l’experiència completa d’una mobilitat habitual. Tot i això, animem a tots i totes a anar-hi, ja que és un país molt interessant de visitar!
Carlos Pinheiro
Inés Azevedo