L’UdA amplia les opcions de mobilitat amb Portugal, Xipre, Islàndia i Espanya

La Universitat d’Andorra (UdA) ha signat en les darreres setmanes cinc nous convenis de mobilitat internacional amb les universitats de Nicòsia (Xipre), Akureyri (Islàndia), l’Algarve i Porto (Portugal), i amb la Universitat Catòlica de València (Espanya). Aquests nous acords amplien les possibilitats que tenen els estudiants de l’UdA de cursar un semestre a l’estranger, en aquest cas a Europa, i alhora permeten potenciar l’acollida d’estudiants internacionals a Andorra.

En els dos primers casos (Nicòsia i Akureyri), els convenis s’han dut a terme després que aquestes dues universitats hagin entrat a formar part de la xarxa d’universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT), i permeten que, per primera vegada, es puguin fer intercanvis universitaris amb Xipre i Islàndia. En canvi, les dues noves universitats de Portugal se sumen a les possibilitats de mobilitat que ja ofereix la Universitat del Minho, a Braga. Finalment, la Universitat Catòlica de València esdevé la tretzena universitat de l’estat espanyol amb conveni de mobilitat internacional amb l’UdA.

Cada universitat permet anualment l’intercanvi de dos estudiants que estiguin cursant Administració d’empreses i Ciències de l’educació. La Universitat d’Akureyri, la de l’Algarve i la Universitat Catòlica de València també admeten estudiants d’Infermeria, mentre que la Universitat de Nicòsia, la de l’Algarve i la de Porto permeten, a més, la mobilitat d’estudiants d’Informàtica. D’altra banda, alguns convenis també ofereixen la possibilitat de fer estades de mobilitat per al personal d’ambdues institucions.

Amb aquests nous acords, ja són 44 els convenis que l’UdA té signats amb universitats d’arreu del món. Actualment, els estudiants disposen de 277 places de mobilitat repartides de la següent manera: 12 a Àfrica, 126 a Amèrica, 20 a Àsia i 119 a Europa, i que es poden consultar en aquest enllaç.