L’UdA col·labora amb les Taules Professionals per apropar als joves l’oferta d’estudis

Coincidint amb el període de preinscripcions per al proper curs acadèmic 2021-2022, una vintena de docents, estudiants i alumni de la Universitat d’Andorra (UdA) han participat aquest mes d’abril a les Taules Professionals, una sèrie de taules rodones online sobre diferents àmbits professionals per apropar als joves del país la realitat dels sectors laborals més rellevants. L’activitat, que ha organitzat el Centre d’Orientació Educativa i Professional (COEP), té l’objectiu d’obrir un canal d’informació i comunicació sobre l’oferta d’estudis i la inserció laboral, per resoldre així els dubtes dels joves pel que fa a la tria d’estudis i acompanyar-los en el seu itinerari cap a la vida professional. El públic al qual van dirigides les Taules Professionals són els estudiants que estan cursant Formació Professional, Batxillerat i carreres universitàries, com també els seus progenitors o tutors.

El programa de les Taules Professionals es va desenvolupar des del 12 d’abril fins al 29 d’abril, amb taules rodones de dilluns a dijous, i es van poder seguir en format de videoconferència a través del web https://www.joventut.ad/taules-rodones-del-coep. Es van dividir en deu taules professionals temàtiques i quatre tallers de competències.

Els representants de l’UdA van participar en les sessions dels sectors Sanitari (12 d’abril), Comptabilitat i administració (13 d’abril), Educció i formació (14 d’abril), Enginyeria i informàtica (15 d’abril), Comunicació i periodisme (19 d’abril), Ciències socials (22 d’abril) i Dret, Ciències jurídiques i polítiques (27 d’abril).

El COEP organitza des del 2010 el Fòrum Estudiants + Empresa, una fira que s’ocupava també de posar en contacte a joves, empreses i centres educatius, sent les Taules Professionals el seu relleu virtual adaptat a les limitacions de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.