Buddy Program 2018-2019: Jornada d’acollida

Aquest curs 2018-2019 hem inaugurat la tercera edició del Buddy Program, un servei de l’UdA que se centra en l’adaptació dels estudiants internacionals a l’entorn d’Andorra i del campus de la Universitat; una experiència d’intercanvi multicultural i multilingüe entre estudiants locals i internacionals.

Per donar el tret de sortida a les activitats que es fan al llarg del curs en el marc d’aquest programa, i que podeu explorar a la web del Buddy Program, divendres 28 de setembre vàrem celebrar la Jornada d’Acollida o Welcome Session, que enguany també arriba a la tercera edició.

 

Els protagonistes del Buddy Program i de la Jornada d’Acollida són els mentors i els estudiants internacionals. Els mentors són estudiants de l’UdA que acompanyaran els estudiants internacionals durant el seu primer any a l’UdA, tot resolent els seus dubtes i proposant-los tota mena d’activitats que els permetran conèixer Andorra, familiaritzar-se amb la llengua catalana i gaudir de moments enriquidors en tots els aspectes. El grup d’internacionals està format per estudiants que han arribat recentment a Andorra per estudiar a la nostra universitat i també pels lectors Fulbright i Oxford, nois i noies nord-americans i britànics que passen un any a Andorra per fer d’assistents de conversa en anglès en diversos centres educatius del país.

La Jornada d’Acollida va començar amb la benvinguda institucional per part del rector de la Universitat, Miquel Nicolau, seguida per una breu presentació dels objectius del Buddy Program per part de les coordinadores del programa.

Però la part central de l’esdeveniment sempre comença quan prenen la paraula les persones que de veritat fan possible aquest intercanvi cultural i lingüístic: els mentors del Buddy Program, que enguany són la Roberta Pannone, l’Aleix Serra, el Perry Jr. Solomon i l’Héctor Ribaldo. Els nostres mentors van fer una magnífica presentació sobre Andorra, l’UdA i les possibilitats que ofereix el programa, sense oblidar-se de parlar de tots aquells aspectes en què els estudiants internacionals poden trobar dificultats quan arriben a Andorra: els tràmits administratius, el transport, la llengua catalana o els diversos serveis que ofereix la Universitat.

 

 

 

 

 

         

Seguidament, i amb l’objectiu que mentors i internacionals es coneguessin una mica més i descobrissin les seves afinitats, vàrem fer diversos jocs per trencar el gel o icebreakers, i vàrem acabar la jornada amb un dinar en què ja es va poder palpar el bon ambient que s’havia creat durant el matí i que de ben segur ens acompanyarà tot el curs al llarg de les diverses activitats que es duran a terme en el marc del Buddy Program.

          

 

El Buddy Program és un servei obert a tota la comunitat universitària. Si teniu ganes de formar-ne part, només heu d’escriure a international@uda.ad i us informarem i us convidarem a les activitats culturals, esportives i lúdiques que els nostres mentors ja estan preparant.

Coordinadores del Buddy Program

Servei de Programes Internacionals