El col·legi Sant Ermengol guanya la fase local de la Lliga de Debat de Batxillerat i queda semifinalista a la fase final de la Xarxa Vives

El Col·legi Sant Ermengol ha estat el campió de la fase local de la Universitat d’Andorra (UdA), que va tenir lloc l’1 d’abril al centre de Congressos d’Andorra la Vella.

A la competició van participar un total de 8 equips de 4 centres educatius: Escola Andorrana de batxillerat, Col·legi Sant Ermengol, Lycée Comte de Foix i el Col·legi Espanyol Maria Moliner. Els equips formats per estudiants de primer curs batxillerat, han debatut al voltant del tema “Els animals tenen drets?”, aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

L’activitat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.

El jurat d’aquesta edició estava format per: Àlex Lliteras, Gualbert Osorio i Joan Sans.

L’equip del col·legi San Ermengol, format per, Pau Bascompte, Marc Camardons, Anna Carrasco, Elisa Soler i David Orrit, com a tutor i capità, va representar a l’UdA a la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que es va celebrar a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril i en la que van se semifinalistes (https://www.youtube.com/watch?v=K3_MjcVfQkk).

En la fase final hi van participar 1els guanyadors de les fases locals de 14 universitats de la Xarxa Vives. La gran final la van disputar l’Institut Nou Demarrador d’Alacant i l’Ernest Lluch de Barcelona. Va guanyar el primer que precisament va ser el centre que va eliminar al col·legi Sant Ermengol per un ajustadíssim 4,28 a 4,15.