Info.UdA 140 (Juny 2018)

Informacions de la Universitat

Inauguració del curs acadèmic 2018-2019
L’acte d’inauguració del curs acadèmic 2018-2019 a la Universitat d’Andorra (UdA) tindrà lloc a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a Sant Julià de Lòria, el dimarts 16 d’octubre de 2018 a les 11.00 h.
El curs acadèmic 2018-2019 serà formalment inaugurat pel cap de Govern, Antoni Martí, en companyia del rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau. L’acte inclourà el lliurament de diplomes universitaris del curs passat.

Participació a la CRES 2018
El rector de la Universitat d’Andorra (UdA) va participar a la III Conferència Regional d’Educació Superior d’Amèrica Llatina i el Carib, que va desenvolupar-se a la ciutat de Córdoba, Argentina del 12 al 15 de juny. Amb la presència de centenars de rectors, s’hi va fer elaborar la declaració final de la CRES 2018, un document que defineix accions i recomanacions per als propers deu anys.

Conferència ministerial de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior
El ministre d’Educació i Ensenyament superior, la directora d’Ensenyament superior, Recerca i Ajuts a l’estudi, el rector de la Universitat d’Andorra (UdA) i una representant dels estudiants de l’UdA van participar a la conferència ministerial de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior sobre el procés de Bolonya que va tenir lloc a París del 24 al 25 de maig. La reunió de ministres donava seguiment a les accions comunes que els 48 països que participen en el procés de Bolonya han desenvolupat els darrers tres anys, després de la trobada a Erevan, el 2015.
Durant la seva estada van tenir ocasió de trobar-se en diferents reunions bilaterals amb els seus homòlegs europeus.

El Govern, la Universitat d’Andorra i SAS Institute signen un conveni per oferir formacions de la plataforma de tractament de dades estadístiques
El Govern, Universitat d’Andorra i SAS Institute han signat un conveni per oferir programes de formació sobre la plataforma SAS de gestió i tractament de les dades estadístiques.
El Departament d’Estadística elabora les estadístiques oficials mitjançant el tractament i l’anàlisi de les dades amb el llenguatge de programació SAS. Per això, el coneixement d’aquest programari és molt important per al personal del departament, o les persones que vulguin formar-ne part.
Amb la voluntat de formar els professionals, persones en procés de formació o dedicades a la recerca, la Universitat d’Andorra, SAS Institute i el Govern d’Andorra volen impulsar programes de formació que permetin adquirir coneixements actualitzats i innovadors en l’explotació i administració de la plataforma SAS.
Així, el conveni preveu que es creïn diferents programes de formació en SAS, que gestionarà l’UdA i que s’impartiran de manera presencial a la Universitat d’Andorra. Les tres parts aprovaran, de manera conjunta, la informació i difusió de la formació, així com el programa, el calendari i els requisits d’accés. A més, mitjançant el conveni, SAS Institut oferirà llicències gratuïtes del seu programari als alumnes i al personal investigador de la Universitat.
Font: Govern d’Andorra.

Nova edició del curs d’actualització en Cooperació internacional i voluntariat
El proper semestre s’oferirà la sisena edició del curs d’actualització en Cooperació internacional i voluntariat, que organitza la comissió UdA Solidària de la Universitat d’Andorra i compta amb el suport del Ministeri d’Afers Exteriors i del Departament de Voluntariat del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Aquest programa va dirigit a les persones interessades a complementar la seva formació personal per intervenir en projectes de cooperació internacional i d’acció humanitària com a model de diàleg i apoderament intercultural, i com a eina de transformació social.
Les classes es realitzaran els dijous al vespre, de setembre a gener, i inclouran exposicions teòriques, casos pràctics i una taula rodona amb la participació d’entitats, organitzacions i persones voluntàries dins d’aquest àmbit d’intervenció. El període de preinscripció està obert fins al 14 de setembre per a les 35 places disponibles.

X Seminari de recerca
El Pla general de recerca de la Universitat d’Andorra defineix un conjunt d’accions complementaries amb l’objectiu d’ajudar a la divulgació de la recerca, a la col·laboració entre grups i a l’avaluació de l’evolució de l’activitat investigadora. Una d’aquestes accions són els Seminaris de recerca, l’objectiu dels quals és la creació d’un fòrum permanent on els diferents actors implicats en la recerca puguin explicar, de forma divulgativa, el seu treball i objectius. Aquests seminaris estan destinats al personal investigador, al personal docent, als estudiants i al públic en general que vulgui conèixer o participar en els àmbits de recerca de la Universitat. Així, el X Seminari de recerca ha tingut lloc el divendres 15 de juny a la Universitat d’Andorra.

InterAc SALUT
La Junta de Patronat de la F. InterAc Salut, reunida el passat dia 15 de juny, va aprovar per unanimitat la incorporació de la Universitat d’Andorra com a patró de ple dret.
Font: Resum de Junta acadèmica.

Conversa Pedagògica a Andorra
La Societat Catalana de Pedagogia, amb la col·laboració i la participació de la Universitat d’Andorra, va celebrar al campus les Conversa Pedagògica el 31 de maig de 2018, amb el lema “Aprenentatge mitjançant projectes”.
Font: Resum de Junta acadèmica.

Creix la presència de l’UdA a les xarxes socials, amb més de 10.800 seguidors
La influència de la Universitat d’Andorra (UdA) a les principals xarxes socials ha continuat incrementant-se durant el darrer període acadèmic, totalitzant 10.841 seguidors en acabar el curs 2017-2018. Les pàgines a Facebook lideren el rànquing de la presència de l’UdA als mitjans socials, amb 6.006 persones a qui els “agrada” (el 56% del total), seguida del compte a Twitter, que té 3.067 seguidors (el 28%). El perfil a la xarxa Instagram, de la seva banda, ha recollit el sufragi de 980 seguidors (9%), i les pàgines a LinkedIn en tenen 714 (7%).
L’exploració de nous canals d’informació i intercanvi respon a una inquietud formulada per la mateixa comunitat universitària. De manera complementària als canals convencionals –com ara el butlletí digital, el web o el correu electrònic–, serveixen per informar amb més immediatesa dels esdeveniments públics organitzats per l’UdA, alhora que fan més fàcil i directa la comunicació. La Universitat també té presència institucional a YouTube, Flickr i els serveis de Google, a més d’oferir un fil RSS de sindicació de continguts.

 

Agenda de la Universitat

  • 29 de juny. Acte de fi de carrera de la promoció del 30è aniversari
  • 5 de juliol. Sessió informativa per a pares i futurs estudiants
  • 10 de setembre. Inici de les classes lectives dels semestres S3 i S5
  • 10 de setembre. Presentació de la Universitat a 1r curs
  • 11 de setembre. Inici de les classes lectives del semestre S1
  • 16 d’octubre. Inauguració del curs acadèmic
  • 19 d’octubre. Festa de la Universitat d’Andorra