Info.UdA 139 (maig 2018)

Informacions de la Universitat

Cloenda de la 13a edició del curs Aula Magna
El dijous 17 de maig, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, va tenir lloc l’acte de cloenda del curs Aula Magna 2017-2018, amb la conferència ‘“La gestació d’una Constitució”, a càrrec de Josep Dallerès.
Aula Magna és una iniciativa conjunta de la Universitat d’Andorra amb el Comú d’Andorra la Vella que ofereix, d’octubre a maig, un programa d’activitats acadèmiques que combina la part teòrica amb la pràctica, com també sortides culturals. Les sessions del curs van adreçades a la gent gran del país, que les comparteixen amb estudiants més joves. El seu objectiu és fer que la Universitat i el coneixement siguin patrimoni de totes les edats.
En aquesta tretzena edició, que ha portat per títol “Aprendre de vosaltres i amb vosaltres”, hi han pres part 30 participants i s’han programat sis sessions sobre temes de salut, cultura, química, economia i tecnologia.

Uns 390 escolars participen al “congrés” de La Universitat dels Infants
En el marc de la cinquena edició de La Universitat dels Infants, el 15 maig de 2018 s’ha desenvolupat la celebració del “V Congrés de ciència a la vida quotidiana”, al qual han participat uns 390 alumnes de tercer cicle de primera ensenyança, d’11 i 12 anys, d’Andorra i l’Alt Urgell. El “congrés” ha tornat a comptar amb l’espectacle “Experimentem amb la ciència” (en castellà) a càrrec de Clowntifics.
La Universitat dels Infants 
és un projecte de responsabilitat social universitària que consisteix en l’obertura de la Universitat d’Andorra (UdA) a la mainada per promoure l’interès per la ciència i la recerca, tot superant les barreres i els estereotips sobre la inaccessibilitat del saber científic. Es vol estimular la participació activa dels nens i fomentar la transferència i difusió de coneixements tècnics, de manera lúdica, atractiva i propera.

I Campus científic d’estiu de la Universitat d’Andorra
La propera activitat que proposarà l’UdA en el marc de La Universitat dels Infants serà el “I Campus científic d’estiu de la Universitat d’Andorra”, destinat a alumnes de 3r i 4t de segona ensenyança (15-16 anys) o equivalent, que tindrà lloc del 9 al 13 de juliol.  Es tracta d’unes activitats formatives en què es potencien les capacitats en l’àmbit científic i s’incentiva l’interès dels joves pels estudis cientificotècnics. El termini de preinscripció està obert fins al 6 de juny al web uda.ad.

Dia internacional de la infermeria
El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers d’Andorra, amb la col·laboració del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i la Universitat d’Andorra, va organitzar la celebració del Dia internacional de la infermeria.
En el marc dels actes commemoratius del 30è aniversari de la Universitat d’Andorra, l’11 de maig va tenir lloc la presentació de la metodologia de simulació als laboratoris d’infermeria de la Universitat.

S’aprova el pla d’estudis del màster en Dret de la Universitat d’Andorra
El Consell de Ministres va aprovar el 2 de maig de 2018 el pla d’estudis del màster en Dret de la Universitat d’Andorra: el títol oficial de màster en Dret va ser creat pel Govern el gener del 2015, i el pla d’estudis presentat per la Universitat d’Andorra compleix els requisits establerts en el decret de creació d’aquesta titulació.
El pla d’estudis presentat correspon a un títol de segon cicle universitari, de 120 crèdits europeus de durada distribuïts en quatre semestres, i s’adequa a les directrius de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, així com al decret de creació del títol.
El màster en Dret pretén formar professionals altament qualificats per a l’exercici de l’advocacia i d’altres professions relacionades amb l’àmbit del dret, com pot ser batlle, fiscal, notari, procurador, jurista o professor d’universitat, o membre d’un consell jurídic, entre d’altres. Aquesta formació de segon cicle té com a objectiu que els seus titulats tinguin un perfil professional versàtil i adaptable per ocupar llocs de responsabilitat en organitzacions de caire jurídic, social, econòmic i polític en institucions públiques i privades així com en organismes internacionals.
El màster en Dret pot englobar dos itineraris: un de més teòric, per a qui vulgui continuar estudis de doctorat; i un altre de més pràctic per a qui vulgui exercir. En aquest segon itinerari, les pràctiques es realitzaran a Andorra, de manera presencial, en un o diversos organismes, com poden ser l’Administració pública, el poder judicial, notaries, procuradories i despatxos d’advocats.

XVI ple del CUIB
El rector de la Universitat d’Andorra va participar a a la reunió anual del Consell Universitari Iberoamericà (CUIB). El XVI ple del CUIB, que va tenir lloc a Valparaiso (Xile) els dies 9 i 10 de maig, va debatre sobre el desenvolupament dels acorrds adoptats per la XXV Cimera Iberoamericana i sobre els resultats de la I Cimera Acadèmica i del Coneixement, a més de definir objectius estratègics. També s’hi va analitzar el paper de la universitat en l’Agenda 2030 i es van assentar les bases per a una agenda de cooperación universitària en materia de ciencia, tecnología i innovació.

 

Agenda de la Universitat

  • 31 de maig. Conversa Pedagògica a Andorra
  • 13 de juny. Xerrada ‘Com actuar davant d’un cas de violència de gènere’
  • 15 de juny. Seminari de recerca
  • 29 de juny. Acte de fi de carrera de la promoció del 30è aniversari
  • 5 de juliol. Sessió informativa per a pares i futurs estudiants
  • 9-13 de juliol. Campus científic d’estiu