Nova eina de cerca disponible a la Biblioteca digital de l’UdA (BDUdA): Cercabib

El centre de recursos per a l’aprenentatge i la investigació de la Universitat de Barcelona (CRAI) ha implantat, la seva nova eina de recuperació d’informació: Cercabib.

Cercabib és el resultat del treball conjunt del CRAI amb la resta biblioteques del Consorci de serveis universitaris de Catalunya (CSUC). Adjunt trobareu el Tutorial de funcionament

Cercabib permet cercar des d’un únic punt i de manera simultània, a tots els recursos d’informació del CRAI al marge de suport, tipologia o ubicació del recurs: catàleg; bases de dades, llibres i revistes en format electrònic; i dipòsits digitals de la Universitat de Barcelona (UB). Aquesta millora facilita els processos de cerca d’informació i també augmenta la visibilitat de tots els recursos del CRAI.

Les característiques principals de la nova eina de descoberta són:

  • Camp de cerca únic integrat al web del CRAI, la qual proporciona una cerca més fàcil i intuïtiva.
  • Els resultats de la cerca es presenten de manera uniforme, independentment del format (llibres, articles de revista, tesis doctorals …). També inclou els punts d’accés, a través de botons, i de textos complerts en accés obert.
  • Disseny més actual i adaptable a qualsevol dispositiu mòbil.

Amb conjunció amb el SIRE (Servei Intermediari d’accés als Recursos Electrònics), el Cercabib dona accés, als usuaris autentificats, als recursos electrònics subscrits pel CRAI. Us recordem que podeu sol·licitar als serveis bibliotecaris, préstec interbibliotecari dels recursos electrònics subscrits pel CRAI i també els recursos subscrits dels altres centres de documentació que estan integrats al CSUC.

Podeu accedir al Cercabib des del web de la BDUdA, on hi trobareu un punt d’accés.

Ana Bigordà. Serveis Bibliotecaris