Jornada Trasplantaments a l’Hospital Clínic de Barcelona

El passat dia 14 de desembre es va celebrar la Jornada de Trasplantaments a l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquesta jornada l’organitzen els estudiants de 4rt de medicina dins d’una assignatura optativa sobre aquesta temàtica. Des de fa ja uns anys ens hi conviden als estudiants d’infermeria de 3r curs de la Universitat d’Andorra per compartir aquesta gran experiència.

En dita Jornada es va fer varies ponències com per exemple: Com s’organitza els transplantaments, tipus, Ètica en els transplantaments, Rol playing en les funcions de l’equip de transplantaments: aproximació a les famílies i evidentment es convida a persones que han estat donants o  són receptors d’òrgans a explicar en primera persona la seva experiència.

Totes les ponències van ser molt enriquidores, però en especial ho va ser poder escoltar les veus dels protagonistes. Aquelles persones que han patit una malaltia que els ha degenerat fins a la fallida un òrgan i que han hagut de ser receptors d’un donant viu o de donant mort.

Van ser uns moments molt especials en els que cadascú de nosaltres va entendre la importància de donar , perquè donar òrgans salva vides.

En aquest gran dia ens va acompanyar la Maria Jesús Martínez membre de l’associació  ATIDA (Associació de  Trasplantats i Donants d’òrgans a Andorra: http://www.atida.ad), que també va compartir amb nosaltres la seva experiència i ens va explicar totes les millores que ja ha aconseguit aquesta associació al país.

Va ser una gran Jornada en la que tots de forma col·lectiva i individual vam aprendre molt.

 

 

Olga Travesset

Professora del bàtxelor en Infermeria