Seminari mobilitzacions i immobilitzacions

Com cada any l’Escola d’Infermeria de la Universitat d’Andorra, juntament amb la col·laboració del SAAS que ens cedeix la seva ambulància amb la equipament necessari, i el Comú de Sant Julià que ens cedeix els espais, es celebra el Seminari de mobilitzacions i immobilitzacions impartit per l’infermer i professor col·laborador Oscar Moreno.

Els que hi van participar són els estudiants de 3r d’infermeria del semestre V i que estiguin matriculats en l’assignatura d’Infermeria de l’Adult II. Aquests estudiants en el semestre VI realitzaran les seves estades formatives clíniques en àrees d’urgències i cures intensives i per tant rebran persones a les que hauran de mobilitzar i immobilitzar amb els coneixements necessaris per no provocar més lesions o agreujar-ne altres que ja puguin tenir

Es un seminari en format molt pràctic. Se’ls dóna amb anterioritat, la documentació necessària, així es pot progressar molt ràpid en la vessant teòrica i anar ràpidament al format pràctic del seminari.

Aleshores els estudiants practiquen entre ells com han de mobilitzar una persona que hagi patit algun tipus de lesió traumàtica, i per tant també requerirà algun tipus d’immobilització.

L’experiència els resulta molt enriquidora i milloren molt els coneixements que fins aleshores tenien sobre el tema.

 

Olga Travesset

Professora del bàtxelor en Infermeria