Les universitats de la xarxa NUSCT sumen gairebé 300 inscripcions a la plataforma Coursera

La iniciativa ‘Coursera Campus Response Initiative’, que va permetre durant els mesos d’estiu del 2020 que les comunitats universitàries de la xarxa NUSCT (Network of Universities of Small Countries and Territories) poguessin seguir gratuïtament les formacions en línia de la plataforma educativa Coursera, ha comptabilitzat 297 inscripcions. Els estudiants i el personal de la xarxa NUSCT s’han interessat majoritàriament per cursos de l’àmbit de la informàtica, les finances, la psicologia, el dret i la gestió de dades. Del global d’inscripcions, la majoria -270- eren nous estudiants de la plataforma. En total, s’han registrat 314 hores lectives i els participants han seguit fins a 407 classes.

La xarxa NUSCT està formada per vuit universitats (Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Illes Fèroe, Liechtenstein, Malta, Montenegro i San Marino) i està liderada per la Universitat d’Andorra. Del Principat, fins a 34 persones s’han interessat per la iniciativa, les quals han seguit formacions principalment relacionades amb la informàtica i les xarxes socials. El gruix de les inscripcions es va produir al setembre, coincidint amb la decisió d’allargar el període de registre fins a finals d’aquell mes.

La promoció de Coursera tenia com a objectiu posar a disposició de les universitats afectades per la crisi sanitària de la Covid-19 gairebé 4.000 formacions en línia d’entre 400 àmbits diferents, i oferia els certificats gratuïts a les persones que finalitzessin els cursos en el termini de dos mesos.