Nous recursos subscrits a la plataforma EBSCO

La Biblioteca Comunal Universitària (BCU) compta amb l’apartat de recursos electrònics, els quals estan integrats a la Biblioteca Digital de la Universitat d’Andorra (BDUdA). Entre ells destaquem el recurs subscrit EBSCO. Aquest recurs és consultable des de qualsevol punt autoritzat de la xarxa de la Universitat d’Andorra. Aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració entre la Universitat d’Andorra (UdA) i el Consorci de serveis universitaris de Catalunya (CSUC).

Enguany s’han ampliat les subscripcions amb 3 bases de dades més: Consumer health information, Enfermeria al dia i Sales&Marqueting Source. Aquestes bases de dades, es sumen a les que teníem ja subscrites, i per tant, fan que la plataforma EBSCO sigui el recurs subscrit més important de la BCU. Podeu trobar aquest, i més recursos electrònics al web de la BCU

Llistat actualitzat de recursos de la plataforma EBSCO:

  • Consumer Health Information: ofereix respostes detallades a les 200 preguntes mèdiques més habituals. Aquestes respostes es proporcionen d’acord amb informes basats en proves que contenen gràfics, il·lustracions, i enllaços a informació addicional.
  • eBook Collection: 1200 ebooks de temàtica d’humanitats i ciències socials
  • Education Resource Information Center (ERIC) La base de dades proporciona accés a informació de revistes incloses a l’índex actual de revistes en educació i recursos en educació. El contingut inclou articles de revista, informes de recerca, currículums i guies docents, ponències de conferències, tesines i tesis i llibres de l’any 1966.
  • Enfermería al dia: ofereix recursos clínics en llengua espanyola i anglesa a infermers/eres i altres professionals del sector sanitari. Els recursos inclouen materials de referència d’atenció puntual, resums sobre habilitats i procediments d’infermeria i d’educació del pacient, entre d’altres.
  • GreenFile:. La seva col·lecció de títols acadèmics, governamentals i d’interès general inclou contingut sobre l’escalfament global, la construcció verda, la contaminació, l’agricultura sostenible, les energies renovables, el reciclatge, entre d’altres.
  • Library, Information Science & Technology Abstracts. Aquesta base de dades inclou biblioteconomia, classificació, catalogació, bibliometria, recuperació d’informació en línia, gestió d’informació, entre altres.
  • Medline: proporciona informació mèdica autoritzada sobre medicina, infermeria, odontologia, medicina veterinària, sistema sanitari, entre d’altres.
  • Newswires: Ofereix accés proper a temps real a les principals notícies mundials d’Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire i Business Wire de manera continuada.
  • OpenDissertations: base de dades d’accés obert creada per ajudar els investigadors a localitzar tesis i dissertacions històriques i contemporànies
  • Sales&Marqueting Source: base de dades a text complet que dona suport a les necessitats de desenvolupament de professionals dedicats a les vendes i al màrqueting. Inclou articles d’una àmplia gamma d’indústries, que proporcionen informació sobre les millors pràctiques de la disciplina.

Ana Bigordà
Serveis Bibliotecaris