Encetem aquesta secció que anirà recollint petits reportatges explicats pels seus autèntics protagonistes: els estudiants de l’UdA que han optat per fer la seva mobilitat internacional. Volem mostrar als estudiants de la Universitat la importància d’estudiar a l’estranger i, quina millor manera de fer-ho que siguin els mateixos estudiants qui us ho expliquin?
En aquesta secció us presentarem als nostres ambaixadors al món. El seu retorn és fonamental per crear consciència sobre els beneficis de fer mobilitat internacional.
A través d’històries curtes i de vídeos que ens aniran enviant des d’arreu del món us volem explicar quina ha estat la seva experiència, i així animar als estudiants que encara no han fet el pas, a fer la seva mobilitat internacional.
Carli Bastida i Cristina Yáñez
ANNA I JUDITH: DUES MESTRES VOCACIONALS
Les dues protagonistes de la nostra primera història són l’Anna Devant i la Judith Fernández, dues estudiants del Bàtxelor en Ciències de l’Educació amb veritable passió per l’ensenyament. Elles han triat la Universitat de Lleida (UdL) per fer la seva mobilitat.
Voleu saber-ne més? Doncs vinga va, mireu aquest vídeo!
La nostra mobilitat a Lleida
Fer una estada de mobilitat ha estat una gran oportunitat per conèixer nous contextos no només en l’àmbit de l’educació, sinó també en altres aspectes personals.
A Lleida estem fent optatives pertanyents al grau d’Educació Primària sobre la diversitat, les escoles rurals, projectes d’arts visuals i la salut docent. Personalment estem molt contentes amb els continguts que estem estudiant en la Universitat de Lleida, ja que podem veure com funciona el sistema educatiu espanyol, les escoles rurals (no presents al nostre principat) i les noves pedagogies actives que impulsen els professionals de l’Educació.
Hem fet excursions al Riu Segre on els nostres companys ens han fet reflexionar sobre la natura de l’aprenentatge i la connexió amb els elements inerts i vius del nostre entorn
L’artista Oriol Vilanova ens va parlar sobre les seves col·leccions de postals i va ser la base pel projecte “Amor en Sèrie”
Fem relats sobre les nostres històries de vida a partir de les nostres produccions i continguts de la classe a partir d’un equip de treball
Fem sortides amb professionals d’altres branques del coneixement que ens ensenyen altres punts de vista del patrimoni, la història i la cultura de Lleida
A l’assignatura de Projectes d’Arts Visuals estem fent un projecte que s’anomena “Infàncies Altres” on tota la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social ha participat decorant la universitat i les xarxes socials amb fotografies de les nostres infàncies.
L’ambient a classe és molt agradable i fem projectes i produccions amb diferents grups de Primària i Doble Grau d’Educació Primària i Infantil. És molt interessant conèixer a estudiants d’educació que aquest any ja acaben la seva formació com nosaltres i estem aprenent molt gràcies a aquesta interacció.
Lleida és una ciutat molt acollidora. Des del primer moment que vam estar-hi ens vam sentir incloses i amb ganes de continuar coneixent tots els seus racons. L’Anna i jo estem duent a terme diferents derives per la ciutat. Una deriva és un concepte impulsat per Guy Debord que tracta de fer un recorregut a partir de la psicogeografia per conèixer nous detalls d’una zona a partir de l’atzar. Aquestes noves experiències de recerca ens han fet crear lligams de cohesió amb el nostre grup de treball i conèixer altres aspectes de Lleida. Per una altra part, els treballs que es fan aquí et conviden a conèixer el teu rol com a mestre i a deconstruir molts conceptes presents en la pràctica educativa.
Aquest semestre de mobilitat també ens ha aportat moltes sorpreses. La situació política d’Espanya també s’ha vist present en les classes on els nostres companys defensen els seus drets i els de Catalunya fent vagues i manifestacions per la ciutat. Algunes sessions han hagut d’estar anul·lades per aquesta situació que no ens esperàvem.
Per concloure, la nostra experiència a Lleida es podria definir com una descoberta i una sèrie d’experiències sorprenents que estem segures que no hauríem après al nostre país.
Anna Devant Fargas i Judith Fernández Malé