Col·lecció Cum Laude

Anna Bigordà – Responsable de la Biblioteca Comunal Universitària

Montserrat Casalprim va rebre el passat mes d’abril el guardó de la modalitat de Dret i Economia de la setena edició del Premi Cum Laude, distinció que convoca l’Institut Món Juïc, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats. L’objectiu del guardó és premiar les obres de recerca d’alt nivell escrites en català, difondre-les i demostrar que la llengua catalana, quan el contingut que revela és de qualitat, travessa fronteres i que les primícies, les troballes i els resultats de la recerca dels investigadors dels territoris de parla catalana s’han de fer públics en català, per tal d’assegurar-ne el prestigi. Actualment s’hi atorguen premis a dues modalitats: Humanitats (anual) i Dret i Economia (biennal).

Des de l’UdA es va considerar necessari adquirir tota la col·lecció Cum Laude, per a fer-ne difusió i donar-la a conèixer a tota la comunitat universitària. Els serveis bibliotecaris, amb la col·laboració de l’Institut Món Juïc i Edicions Trialba, van aconseguir la col·lecció a principis de curs. Ara ja està disponible per a consulta a catàleg: biblio.uda.ad.

L’obra conté els següents volums:

La Segona conjugació verbal llatina: estudi etimològic i comparatiu sobre l’origen protoindoeuropeu de la formació dels seus temes verbals.

Per Mariona  Pons Vernet

Premi Cum Lude, 1

La Imatge del filòsof i de l’activitat filosòfica a la Grècia antiga : anàlisi dels tòpics biogràfics presents a les Vides i doctrines dels filòsofs més il·lustres de Diògenes Laerci

Sergi Grau Guijarro

Premi Cum laude, 2

L’Obra del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes des de la seva fundació fins al segle XVI : un monestir reial per a l’orde de les clarisses a Catalunya

Per Cristina Sanjust i Latorre

Premi Cum laude, 3

La Llengua amaziga a l’antiguitat a partir de les fonts gregues i llatines

Per Carles Múrcia Sànchez

Premi Cum Laude, 4

L’Hàbit de la dificultat : Wilhelm von Humboldt i Carles Riba davant l’Agamèmnon d’Èsquil

Per Raül Garrigasait

Premi Cum laude, 5

Les Fronteres de la (in)transitivitat : estudi dels aplicatius en llengües romàniques i basc

Per Anna Pineda i Cirera

Premi Cum Laude,6

El Poema de Parmènides : entre Zenó i Heidegger : una relectura

Per Joan Ferrer Gràcia

Premi Cum Laude, 7

L’Eficiència del procés educatiu de maternal i primera ensenyança a Andorra

Per Montserrat Casalprim Ramonet

Premi Cum Laude, 8