Welcome to the Buddy Programme 2017-2018

Durant aquest curs 2017-2018 s’està desenvolupant la segona edició del Buddy Programme, un servei de l’UdA que se centra en l’adaptació dels estudiants internacionals a l’entorn d’Andorra i del campus de la Universitat; una experiència d’intercanvi multicultural i multilingüe entre estudiants locals i internacionals.

Després de la fantàstica primera experiència del curs passat, que podeu explorar a la web del Buddy Programme, a l’edició d’enguany tenim més participants, tant internacionals com mentors. Si durant la primera edició vàrem comptar amb 18 participants –quatre mentores i 14 estudiants internacionals provinents de set països–, aquest curs hem aplegat 36 participants. Comptem amb vuit mentors i 28 estudiants internacionals provinents de vuit països; des d’Estats Units o Brasil fins a Perú o el Regne Unit. Així, la participació s’ha duplicat en només un any. Es tracta d’un programa en què és essencial crear un col·lectiu ampli i, sobretot, divers, així que el Buddy Programme s’ha enriquit en aquesta segona edició i esperem que continuï creixent.

Els protagonistes del Buddy Programme són els mentors i els estudiants internacionals. Els mentors són estudiants de l’UdA que acompanyaran els estudiants internacionals durant el seu primer any a l’UdA, tot resolent els seus dubtes i proposant-los tota mena d’activitats que els permetran conèixer Andorra, familiaritzar-se amb la llengua catalana i gaudir de moments enriquidors en tots els aspectes.

Els participants es van conèixer durant la primera activitat del programa: la jornada d’acollida. Passem la paraula als mentors perquè ens expliquin com es va desenvolupar aquesta primera trobada.

Coordinadores del Buddy Programm

El Divendres 22 de setembre va tenir lloc la jornada d’acollida del Buddy Programme.

Vam començar la jornada donant la benvinguda a tot l’equip del Buddy programme, acompanyat d’unes paraules del rector de la universitat Miquel Nicolau.

Va ser una experiència per a tots molt acollidora, on en un primer lloc es van presentar les antigues mentores continuant amb una presentació dels nous mentors. Tot seguit vam continuar amb una presentació de tots els estudiants internacionals.

Un cop fetes les presentacions vam realitzar uns jocs entre els mentors i els estudiants internacionals. Es tractava de jocs anomenats icebreakers, és a dir, per trencar el gel i conèixer-nos una mica més entre tots. Aquests jocs van permetre que parléssim entre nosaltres i que hi hagués un intercanvi lingüístic.

Alguns dels jocs consistien en ordenar-nos per edats, alçada o lloc de procedència. També es van repartir una sèrie de paperets amb preguntes sobre els nostres gustos i els vam llegir en veu alta en grupets de 5 amb la finalitat de conèixer-nos una mica més d’una forma més entretinguda.

Finalment, vam tancar aquesta jornada amb un pica-pica amb tots els membres del Buddy Programme.

Tanquem aquesta breu crònica amb la percepció dels mentores d’enguany:

Primer vam arribar els mentors per tal d’organitzar una mica la jornada. Seguidament, ens vam reunir tots a la sala d’actes i vam començar a conèixer les cares que veurem durant aquest projecte. Vas distingint visualment qui creus que serà mentor i qui sembla internacional, és divertit. Et presentes com a mentor i tothom et somriu, hi ha molt bones vibracions. Després es presenten els internacionals i fem jocs per conèixer-nos plens de riures i diversió. Comença un projecte ple d’intercanvis culturals, però sobretot, de molta diversió.

Mentors del Buddy Programme