Buddy Programme 2019-2020: Jornada d’acollida dels estudiants internacionals

Aquest inici de curs 2019-2020 ha arrencat la quarta edició del Buddy Programme, un servei de l’UdA que se centra en l’adaptació dels estudiants internacionals a l’entorn d’Andorra i del campus de la Universitat; una experiència d’intercanvi multicultural i multilingüe entre estudiants locals i internacionals.

Ja és tradició que la primera activitat del Buddy Programme se celebri durant la Jornada d’acollida (o Welcome session) per als estudiants internacionals, que aquest any va tenir lloc el 27 de setembre i on vam tenir l’oportunitat de conèixer-nos en un ambient lúdic i acollidor .

Els protagonistes del Buddy Programme i de la Jornada d’acollida són els mentors i els estudiants internacionals. Els mentors són estudiants de l’UdA que acompanyaran els estudiants internacionals durant el seu primer any a l’UdA, tot resolent els seus dubtes i proposant-los tota mena d’activitats que els permetran conèixer Andorra, familiaritzar-se amb la llengua catalana i gaudir de moments enriquidors en tots els aspectes. El grup d’internacionals està format per estudiants que han arribat recentment a Andorra per estudiar a la nostra universitat, però també convidem a l’experiència als lectors Fulbright i Oxford, nois i noies nord-americans i britànics que passen un any a Andorra per fer d’assistents de conversa en anglès en diversos centres educatius del país.

La Jornada d’acollida va arrencar amb una breu presentació dels objectius del Buddy Programme per part de les coordinadores del programa, però la part central de l’esdeveniment sempre comença quan prenen la paraula les persones que de veritat fan possible aquest intercanvi cultural i lingüístic: els mentors del Buddy Programme, que enguany són la Roberta Pannone (que repeteix l’experiència per tercera vegada!), el Marc Ferreiro i el Pedro Da Sousa. Els nostres mentors es van presentar de manera divertida i original i es van oferir per ajudar els estudiants internacionals en tots aquells aspectes en què poden trobar dificultats durant els primers mesos a Andorra: els tràmits administratius, el transport, la llengua catalana o els diversos serveis que ofereix la Universitat.

Seguidament, i amb l’objectiu que mentors i internacionals es coneguessin una mica més i descobrissin les seves afinitats, vàrem fer diversos jocs per trencar el gel o icebreakers, i vàrem acabar la jornada amb un dinar en què ja es va poder palpar el bon ambient que s’havia creat durant el matí i que de ben segur ens acompanyarà tot el curs al llarg de les diverses activitats que es duran a terme en el marc del Buddy Programme.

El Buddy Programme és un servei obert a tota la comunitat universitària. Si teniu ganes de formar-ne part, només heu d’escriure a international@uda.ad i us informarem i us convidarem a les activitats culturals, esportives i lúdiques que els nostres mentors ja estan preparant.

SPI – Servei de Programes Internacionals