Els estudiants del Curs d’accés per a més grans de 25 anys, DPA (diploma professional avançat), primer del BAE (bàtxelor en Administració d’empreses), BInfo (bàtxelor en Informàtica), BCE (bàtxelor en Ciències de l’educació), i els doctorands de l’EID (Escola internacional del doctorat), han assistit durant aquest mes de setembre, a les visites temàtiques a la biblioteca i a les formacions de catàleg de l’UdA i del CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya), i de les bases de dades de la Biblioteca Digital de l’UdA (BDUdA). Un total de 78 estudiants han participat en aquestes formacions impartides pels serveis bibliotecaris de l’UdA.
Durant les visites guiades s’ha fet difusió dels recursos i continguts que els estudiants poden trobar a la biblioteca, per matèries, segons la temàtica dels estudis dels assistents. També s’ha fet difusió del catàleg de la Xarxa de biblioteques d’Andorra i les ubicacions de premsa i revistes, narrativa, poesia, teatre, còmics, llibres d’Andorra i novetats editorials… Al mateix temps s’ha fet difusió de la plataforma eBiblio, servei que ofereix la Xarxa de Biblioteques d’Andorra i, que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques d’Andorra. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents, a través de l’aplicació ODILO.
En les formacions de catàlegs i bases de dades, hem mostrat als estudiants com moure’s pel web de la biblioteca, fer cerques, reservar llibres… i també hem fet difusió del CCUC i hem destacat la presència dels grups de Recerca de l’UdA al catàleg i com es gestionen els préstecs interbibliotecaris entre institucions. Dins d’aquestes formacions, hem destacat el funcionament de la BDUdA, de tots els recursos subscrits, la plataforma EBSCO, amb les bases de dades: ERIC, Medline, Newswires, OpenDissertations, Library Information Science & Technology Abstracts i Teacher reference Center. També hem fet referència a les bases de dades Emerald i Scopus. Durant les xerrades s’han fet pràctiques de cerca amb operadors booleans. També hem fet referencia a les bases de dades no subscrites. En aquest moment la biblioteca compta amb 76 recursos electrònics en obert.
Des de la BCU volem agrair als estudiants la seva participació, tant en les visites guiades, com en les formacions de catàleg i de bases de dades També volem agrair als professors, Cèlia Baró, Vicenç Blasco, Cristina Fernàndez, Alexandra Monné i Marta Travé la seva col·laboració.
Galeria de fotografies: