El sacrifici de l’esport

Sissi Hinterreither Van Wal – Estudiant del Bàtxelor en Ciències de l’Educació a la Universitat d’Andorra

No molta gent sap el sacrifici que es fa en l’esport d’elit. Cada gota de suor que va relliscant pel nostre cos, de l’esforç constant del dia a dia, els entrenaments durs on el cap és l’únic que tenim perquè el cos ja no pot més, però tu segueixes. Aquesta part no la veiem des de l’exterior, només veiem resultats, les fotos de l’Instagram o del Facebook, i encara pensen “quina vida més agradable que tenen”. Però el que no se sap és que la vida social, amics, estudis… arriba un moment que tots aquests se’n van en un segon pla.

En cas de l’esquí, és un esport que estàs molt temps fora de casa. Sí, viatgem molt, quina sort, oi? Però, aquí és on apareix un problema que la Universitat d’Andorra ha decidit col·laborar per tal de poder combinar els estudis amb l’esquí. Perquè com molts penseu, els estudis són importants, que en les nostres vides hem de tindre un “plan B”. La formació d’un mateix és potser igual d’important.

Jo com a esportista de la Federació Andorrana d’Esquí, puc dir que, gràcies a la Universitat d’Andorra tinc les eines necessàries per formar-me. En ser una institució petita tens aquesta formació personalitzada i a part d’això gràcies a la comprensió dels mestres, estudiar no es converteix en una càrrega addicional, que és l’últim que busca un esportista. Perquè com he dit anteriorment, l’esport d’elit ja és prou dur, perquè la formació ho faci més.

Així que, gràcies!