Formació en simulació

Del 3 al 6 d’abril, dues professores de l’Escola d’Infermeria, l’Ángeles Jiménez i la Noemí Navais van assistir al curs “Adquisición de las competencias básicas en simulación” i al “7º Congreso Nacional  Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente”, que es va dur a terme al Campus de Villaviciosa de Odón de la Universidad Europea de Madrid.

Una de les primeres impressions que vam experimentar va ser la grandesa del campus universitari, un campus amb 4 edificis i dos residències. Però pot ser el que més em ens va impactar va ser l’afable llac amb un pont de fusta que comunica un edifici amb l’altre, i unes zones de platja on els estudiants passaven els seus moments lliures sota els para-sols i gandules.

Tanmateix no ens trobàvem allí pel campus sinó per formar part de la comunitat en simulació clínica, per observar en primera mà els avenços tant metodològics com tecnològics en la simulació clínica, en la seva evolució en els diferents camps d’actuació, no solament la part clínica sinó la part social. Durant el congrés ens vam poder relacionar amb els professionals més vinculats en aquest àmbit, on es va crear un ambient d’intercanvi i reflexió.

Ángeles Jiménez i Noemí Navais
Professores de l’Escola d’infermeria