Publicació del conte infantil “Andorra amb ulls de formiga”

“Andorra amb ulls de formiga” és el títol del segon volum de la col·lecció de treballs del bàtxelor en Ciències de l’educació que ha publicat la Universitat d’Andorra (UdA) aquest mes d’abril, coincidint amb Sant Jordi.

L’autora i il·lustradora del conte és l’estudiant Andrea Piqué, que va elaborar el treball en el marc de l’assignatura Literatura infantil durant el curs 2017-2018. Es va organitzar un concurs de contes infantils i la proposta de l’Andrea va ser l’escollida pel jurat per la seva originalitat, pel vincle temàtic amb Andorra i per la qualitat de les seves il·lustracions.

El conte relata una història de caire pedagògic i alhora entranyable, narrada per un nen petit i el seu avi. Els personatges transporten els lectors per una entretinguda descoberta del patrimoni cultural del país, així com les formes i colors que s’amaguen en alguns dels monuments i edificis més emblemàtics.

La Universitat ha decidit publicar el conte responent a la voluntat de difondre i reconèixer els treballs dels estudiants que hagin assolit l’excel·lència. L’obra, pensada per ser llegida i gaudida pels infants, es distribuirà pels centres escolars i les biblioteques del país.

El primer treball de la col·lecció es va publicar l’abril del 2015 i portava per títol “Els germans Stefanoni”, escrit i il·lustrat per Marta Lopez Carvalho.