Acord de mobilitat entre les universitats de la NUSCT

Després de la creació, fa tot just un any, de la xarxa d’universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT), les sis universitats que l’integren (Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Liechtenstein, San Marino i Malta) han signat un conveni per fomentar la mobilitat d’estudiants i de personal (professorat i personal administratiu i tècnic) entre totes elles.

L’acord es va signar aquest dilluns a Malta, en el decurs de la segona reunió anual de l’entitat, i té com a objectiu millorar les experiències acadèmiques i professionals dels estudiants i del personal donant-los l’oportunitat de conèixer un altre país i un sistema universitari diferent. Les estades seran normalment d’un semestre i la voluntat de les sis universitats és que s’intercanviin el mateix nombre de persones durant la vigència del conveni, que és de quatre anys, tot i que la reciprocitat no és obligatòria.

Durant la trobada també es va acceptar l’ingrés d’un nou membre a la NUSCT, la Universitat de Montenegro. Així mateix, es va aprovar un logotip que identifiqui la xarxa, per reforçar la seva visibilitat.

La reunió va tenir lloc a la Valletta, a l’antic campus de la Universitat de Malta, en el marc del 250è aniversari de l’establiment d’aquesta universitat com a institució pública. Els membres de la NUSCT també van assistir a una xerrada sobre l’ensenyament superior al segle XXI i la perspectiva dels petits estats, a càrrec dels professors de la Universitat de Malta Ronald G. Sultana i Godfrey Baldachino; i una conferència sobre Blockchain, tecnologies de distribució i universitats, impartida pel professor Joshua Elluldde.

La NUSCT és una xarxa impulsada i liderada per la Universitat d’Andorra per tal que universitats de petits països amb característiques i contextos similars als d’Andorra puguin establir col·laboracions, compartir estratègies i bones pràctiques, i fer front comú als fòrums internacionals.