Info.UdA (gener 2018)

Informacions de la Universitat

L’UdA acull l’exposició “Turisme sostenible”

En el marc del programa d’actes commemoratius del seu 30è aniversari, la Universitat d’Andorra (UdA) acull des del 15 de gener fins al 9 de febrer l’exposició itinerant “Turisme sostenible”. La mostra s’estructura en tretze plafons que fan conèixer diferents accions relacionades amb el turisme sostenible a escala mundial i nacional. Entre d’altres temes, s’hi explica l’impacte del turisme en el canvi climàtic i al medi ambient; la cultura globalitzada i la gentrificació; i es mostren dades a escala mundial.

L’exposició és una iniciativa d’un grup de treball interministerial creat a Andorra amb l’objectiu d’organitzar accions amb motiu de l’Any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Compta amb el patrocini de FEDA.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

En línia amb els valors que es desprenen del seu model institucional, la Universitat d’Andorra s’adhereix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb l’objectiu de contribuir al seu assoliment. Des dels seus orígens, l’UdA com a institució se sent compromesa amb la conservació del medi ambient a través d’una ètica ambiental solidària amb tots els pobles del món, que promou la conservació de la biodiversitat.

Protecció de dades

El dimarts 10 de gener 2018, es va oferir una xerrada sobre protecció de dades impartida per l’equip de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades.  L’activitat es va organitzar en el marc de l’assignatura TIC de BCE1, i es van convidar tots els plans de l’UdA a assistir-hi.

Taula del món laboral

El dimarts dia 23 de gener va tenir lloc a la Universitat d’Andorra la Taula del món laboral. Aquesta jornada s’adreça als estudiants dels diferents bàtxelors i té per objectiu apropar la realitat del món laboral als estudiants de la Universitat d’Andorra, amb la participació de professorat i de professionals de diferents àmbits.

STEAM I Pensament computacional

En el marc del programa d’actes commemoratius del seu 30è aniversari, la Universitat d’Andorra (UdA) organitza una sessió d’activitats de tarda dedicada al pensament computacional que tindrà lloc el proper dimecres 7 de febrer de 2018 al Centre Cultural La Llacuna d’Andorra la Vella.

Sota el títol “STEAM i Pensament computacional: nous reptes per a l’escola del segle XXI”, l’Equip d’Innovació en tecnologia educativa aplicada a la docència (EdITAD) de l’UdA vol donar una visió general de cap on va l’educació en TIC. Així, a banda d’una conferència (a les 18 h), es presentarà l’experiència d’implantació d’un projecte concret de robòtica educativa a l’escola (a les 18.30 h) i es farà una mostra d’experiències de robòtica educativa (a les 19 h).

 

Publicacions

Larraz, V; Pla, F. (2017). Perquè a l’estiu fa calor? Ciències, núm. 34, 2-8.

Agenda de la Universitat

  • 19 de gener. 25è aniversari de la BCU
  • 1 de febrer. Fira Fòrum “post-bac” d’estudis superiors (Perpinyà)
  • 5 de febrer. Defensa de la tesi doctoral del doctorand A. Dorca
  • 7 de febrer. “STEAM i Pensament computacional: nous reptes per a l’escola del segle XXI”
  • 8 de febrer. Cloenda del curs en Cooperació internacional i voluntariat
  • 15-18 de febrer. Participació al Saló del videojoc (secció d’educació)
  • 24 de febrer. Lliga de debat de batxillerat (fase local)