L’UdA tanca la celebració del 70è aniversari dels Drets Humans

Coincidint amb la darrera setmana lectiva de l’any 2018, la Universitat d’Andorra va donar per tancada la celebració del 70è aniversari dels Drets Humans. Ho va fer donant difusió al trentè i últim article de la Declaració Universal, a través de les xarxes socials i exposant-lo físicament al vestíbul del campus; i també amb un vídeo time-lapse a la plaça de la Germandat amb tots els cartells amb els 30 Drets Humans, que va comptar amb la col·laboració d’estudiants i personal. Aquesta acció va tenir lloc el 10 de desembre, dia exacte en què es commemoraven els 70 anys de la proclamació de la Declaració Universal per part de les Nacions Unides.

A principis d’any, l’UdA es va adherir als actes de celebració del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat universitària sobre el que signifiquen els trenta Drets Humans per a les persones en la seva vida quotidiana. Durant tot l’any 2018, cada setmana d’activitat docent s’ha fet difusió d’un dret humà diferent, i s’han anat exposant els cartells de cadascun d’ells per les dependències de la Universitat, gràcies a la col·laboració de l’organització International Solidarity for Human Rights, que va cedir els drets del seu programa educatiu.

L’iniciativa es va emmarcar també en el programa d’actes commemoratius del 30è aniversari de la Universitat d’Andorra, que volia així renovar el seu compromís amb els drets i llibertats fonamentals de la persona.