BCU en confinament

En els darrers dos mesos de confinament, s’ha continuat donant el servei als usuaris de la BCU, tant a la comunitat universitària com als usuaris de la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Desde la xarxa de biblioteques d’Andorra s’han proposat diverses activitats, algunes d’elles s’han organitzat també amb la Biblioteca Nacional. Una de les activitats més seguides va ser la lectura de textos per Sant Jordi, amb el hàstag: #AndorraSantJordiacasa, en la qual la BCU va participar en la lectura de dos textos, un d’Eva Arasa i l’altre d’Àlvar Valls.

També cal remarcar, els préstecs de llibres electrònics, mitjançant la plataforma “ebiblio Andorra”, servei que ha coordinat la Biblioteca Pública de Govern, la qual ha facilitat l’alta dels usuaris a l’aplicació via correu electrònic. Des de la BCU,  les BibIiovacances de Pasqua han estat una de les activitats més seguides al nostre compte d’Instagram @biblioteca_sjl, que ja acumulen més de 800 reproduccions.

Des dels serveis bibliotecaris, s’ha posat a l’abast de tothom diverses publicacions que l’UdA té en les diferents temàtiques del dret, la fiscalitat, història econòmica, etc. Les podeu trobar també en format RDA (recursos, descripció i accés) al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). També s’han catalogat diferents guies, llibres i documents en format digital i en accés obert. Es poden consultar al Toshokan.

També hem afegit 5 bases de dades noves, tres de subscrites a través de la plataforma EBSCO i dues en accés obert, Bibliothèque Numérique de l’espace Universitaire Francophone (AUF) (BNEUF) i Initiative pour le Développement du Numérique dans l’Espace Universitaire Francophone (IDNEUF). Les podeu trobar a l’apartat de Recursos Electrònics

Durant aquest temps, també s’han atès diferents consultes telemàtiques, a través de la plataforma OMS i també a través de diferents eines de comunicació per videoconferència, a professors, estudiants i doctorands. Aquestes consultes han estat revisions bibliogràfiques, demanda de documents digitals, consultes de documents en paper, consultes i formacions personalitzades en Mendeley, renovacions de llibres, peticions d’articles científics, peticions de préstecs interbibliotecaris, i reserves de documents.

Galeria de fotografies d’atenció telemàtica:

Des de la BCU, us recomanem que seguiu les directrius que marca Govern d’Andorra, mitjançant la infografia que ha preparat la xarxa de biblioteques. A partir del dia 2 de juny, amb la reobertura de l’UdA,  la BCU ha començat ha oferir servei presencial a la comunitat universitària.

Us recordem que podeu fer les reserves de llibres a través del Toshokan, i podeu fer les vostres consultes a biblioteca@uda.ad. L’atenció presencial és sota reserva de 10 a 14h.

Des de la BCU, volem donar les gràcies als usuaris, perquè malgrat les circumstàncies, han seguit confiant en el servei que oferim, i també, agrair a la Biblioteca Nacional d’Andorra, que ha posat a disposició de la BCU, documents digitals de temàtica del país.

Ens retrobem a la BCU!

Ana Bigordà
Serveis Bibliotecaris