Economia a Segona Ensenyança d’Ordino

Marc Galabert – Professor al Bàtxelor en Administració d’Empreses a la Universitat d’Andorra

Els passats 5 i 7 de desembre l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino em va demanar d’anar a fer un parell d’entrevistes amb els alumnes de 4t. El motiu era que volien obtenir informació de certs aspectes econòmics per completar una unitat temporal que té l’economia com a  tema central.

Per això, prèviament els alumnes van preparar un qüestionari amb aquelles preguntes de les quals volien obtenir resposta. Més enllà de clarificar conceptes com ‘què és un sistema econòmic?’ o ‘quines són les principals característiques dels diferents sistemes econòmics més típics?’ les seves principals motivacions es centraven en la desigualtat i la sostenibilitat. En aquest sentit, va ser interessant comprovar com els estudiants aviat van començar a posicionar-se sobre aquests aspectes i el que havia de ser una entrevista, va esdevenir un debat.

La Universitat d’Andorra com a única universitat pública del país té com a un dels seus objectius que els seus coneixements es puguin revertir en la societat. Sent l’escola un dels principals agents educatius i formadors de futurs ciutadants d’Andorra, aquests punts de trobada esdevenen una bona oportunitat per enriquir ambdues parts i donar a conèixer també l’oferta formativa de la Universitat.

Les sessions van suposar un bon intercanvi de posicions i opinions entre jo i els alumnes que espero que els ajudi a contestar els aspectes de la situació complexa de la qual surt una pregunta general. ‘Quin és l’impacte ambiental del nostre sistema econòmic?’