Visita de Lala Juvé

El dia 4 de desembre al Bàtxelor d’Infermeria vam rebre la visita de Eulàlia Juvé, o com a ella li agrada que l’anomenin Lala Juvé. La Lala Juvé, és directora del Grup d’investigació Infermera de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona (Idibell), coordinadora d’Infermeria de l’Institut Català de la Salut i professora a la Universitat de Barcelona, i a més a més, és la creadora de la Terminologia ATIC. Un llenguatge infermer que porta 10 anys implantat als hospitals públics de Cataluña.

La Lala Juvé va venir a la Universitat d’Andorra per fent-se xerrada informativa del què és el llenguatge i el seu funcionament.

ATIC és un llenguatge d’Interfase, llenguatge més pròxim a la manera com habitualment es comuniquen els professionals, amb la qual cosa facilita amb l’ús de les paraules més habituals la pràctica assistencial. I a més a més, una fàcil aplicació del seu registre informàtic. Un llenguatge normalitzat i validat per la comunicat científica.

Ha estat una xerrada molt interessant i útil de cara els nostres estudiants on podem aportar les últimes novetats del món de la infermeria.