La Xarxa Vives d’Universitats rep la Creu de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat de Morella

La Xarxa Vives d’Universitats ha rebut el 8 de gener, a Morella (els Ports), la creu de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat. Amb aquest reconeixement, l’Ajuntament de Morella distingeix a persones o entitats que han contribuït amb el seu esforç i dedicació als èxits en el treball, la cultura o l’esport.

La distinció de l’emblemàtica ciutat de Morella, encreuament estratègic i històric de l’antiga Corona d’Aragó, posa en valor la trajectòria de 25 anys de la Xarxa Vives, orientada a la cohesió de les comunitats universitàries de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, i reconeix el compromís i aportació de la institució al progrés de les comunitats universitàries, a través de la docència, la recerca, i especialment, al treball en xarxa.

Morella ha estat escenari de nombrosos actes, jornades universitàries i programes formatius, com el Curs d’introducció a la llengua com a idioma estranger, que enguany ha complit 10 anys i ha esdevingut un exemple de col·laboració institucional per impulsar la formació del futur professorat de català a les universitats de l’exterior.