La Universitat d’Andorra s’afegeix a la lluita contra el càncer de mama

La Universitat d’Andorra (UdA) acull fins al 6 de març l’exposició fotogràfica ‘Jo soc la vida’, obra de la infermera Carmen Novis, que va patir la malaltia recentment. L’exposició es pot visitar des del 10 de febrer al vestíbul de la Universitat (segona planta, accés plaça de la Germandat) i s’estén a la cinquena planta, on s’ubiquen els laboratoris d’Infermeria.

‘Jo soc la vida’ recull diverses imatges que evidencien una realitat molt present, malauradament, a la societat, com és aquesta malaltia que afectarà una de cada vuit dones al llarg de la vida, una estadística que contrasta amb el cada vegada més alt índex de curació. Les fotografies capten instants de les diferents fases del càncer de mama, des de la diagnosi fins a les seqüeles de la cirurgia i dels tractaments.

El càncer de mama és una malaltia especialment freqüent a partir dels 50 anys, i té més possibilitats de curació com més aviat es detecta. En efecte, el tractament és més eficaç si s’inicia en fases precoces de la malaltia, i la mamografia és capaç de detectar els tumors en aquestes fases inicials.