Una excel·lent experiència de mobilitat al Canadà

Durant el primer semestre del curs 2019-2020, l’estudiant del bàtxelor en Administració d’empreses Miquel Torres ha gaudit d’una estada de mobilitat al Centennial College de Toronto (Canadà). A més d’estudiar, obtenir crèdits i practicar l’anglès, ha pogut viure una experiència cultural i social única, que ell mateix us explica aquí sota. Us animem a tots a llançar-vos al món i aprofitar les oportunitats de mobilitat que ofereix l’UdA!

Des que vaig començar a estudiar tenia molt clar que volia fer una mobilitat durant un semestre en algun lloc de parla anglesa. Tant per millorar l’idioma com per conèixer una cultura diferent a la que estic acostumat. Quan vaig veure les opcions que tenia a la Universitat d’Andorra, vaig tenir molt clar que volia anar al Canadà o als Estats Units. Finalment vaig decidir anar al Canadà, al Centennial College de Toronto.

Des del primer moment l’experiència va ser molt positiva. Quan vam arribar van fer unatrobada per a tots els estudiants internacionals, i per tant ja coneixes estudiants que estan en la mateixa situació que tu. Venen de molts països d’Europa, Àsia o Amèrica. És una oportunitat per conèixer persones de cultures molt diferents i enriquir-te en aquest sentit, ja que a Andorra no tens l’oportunitat de conviure a diari amb gent de cultures tan diferents. Pel que fa a la meva experiència personal, vaig decidir quedar-me a la residència del campus de la universitat, i la veritat és que és una de les millors decisions que vaig prendre, ja que estant en una residència tens l’oportunitat de conviure amb d’altres estudiants i conèixer gent nova cada dia.

Pel que fa a les classes i l’idioma, quan vaig arribar no vaig trobar gaire dificultat en la comprensió, però el que sí que em va costar una mica més va ser parlar-lo. Però quan estàs fent totes les classes en anglès, amb els companys i amics també parlant en anglès, és un problema que en poques setmanes està resolt i la veritat és que ha sigut una oportunitat per millorar molt en aquest aspecte. El model educatiu no és gaire diferent del que tenim a l’UdA, i per tant l’adaptació no ha estat difícil, i no he tingut cap problema en aquest sentit.

A més, he tingut la sort de poder viatjar a molts llocs durant la meva estada al Canadà, i visitar moltes ciutats. Amb la universitat ens van organitzar una sortida a les cascades del Niàgara el primer mes, he pogut visitar Chicago, Nova York, Mont-real, entre d’altres. També he pogut anar a veure algun partit de bàsquet de l’NBA i també algun de hoquei de l’NHL, que és l’esport principal a Canadà. I considero que són experiències molt recomanables, que et permeten viure una experiència única.

Per finalitzar, diria que és una de les millors decisions que he pogut prendre, ja que he conegut a persones molt interessants, he pogut gaudir de moltes experiències durant aquests quatre mesos i és una cosa que tornaria a fer sense pensar-ho dues vegades. Per aquests motius, recomano a tothom que tingui l’oportunitat i en tingui ganes que ho faci, ja que no se’n penedirà! Voldria agrair també la Universitat d’Andorra per donar-me aquesta oportunitat.

Miquel Torres Vilà