10è Aniversari de la Biblioteca Comunal Universitària (BCU)

En data 31 de març de 2009 es va signar el conveni de creació de la Biblioteca Comunal Universitària (BCU) entre la Universitat d’Andorra (UdA) i el Comú de Sant Julià de Lòria. Aquest conveni el van signar el llavors rector, Daniel Bastida, i el cònsol lauredià Josep Pintat.

L’acord es va signar a les dependències de la que avui és la BCU, amb l’objectiu d’optimitzar recursos, en ambdues institucions i millorar el servei a l’usuari i a la comunitat universitària, amb l’ampliació d’horaris, de serveis i de personal. La BCU va iniciar la seva activitat conjunta a principis de setembre de 2009.

En aquell temps la biblioteca de l’UdA comptava amb uns 5.000 registres bibliogràfics. En aquest moment compta amb 14.574 registres. Durant aquests 10 anys s’han creat el fons de l’editorial Casal i Vall, els fons de l’Aula Camões i Confuci, i l’ampliació dels fons Bernat Metge i del fons d’Andorra, a més dels fons de les diferents titulacions impartides a l’UdA, dels quals destaquem: infermeria, educació, informàtica, economia i empresa, dret, humanitats, llengua catalana…

També cal destacar l’ampliació de la biblioteca digital de l’UdA (BDUdA) que va començar amb 22 bases de dades, i ara compta amb 80 punts d’accés, entre subscrits i no subscrits, i també, la incorporació a catàleg de 1.477 ebooks de les col·leccions Ebook Collection i eDu-Library.

Entre les activitats organitzades, destaquem el certamen literari de la BCU, que se celebra cada any coincidint amb l’avaluació dels treballs de bàtxelor de Ciències de l’educació (BCE). Aquests treballs tenen per objectiu promocionar la literatura i l’expressió artística dels estudiants. Durant el curs passat també es va organitzar un taller d’educació emocional per a pares i mares. La BCU també compta amb el cicle “Nascuts per llegir”, “Bibliovacances de Tots Sants i Pasqua”, els “Contacontes en francès”, entre d’altres activitats.

Coincidint amb aquesta efemèride, el passat mes de setembre, la BCU va publicar el seu reglament conjunt, un altre pas en ferm cap a la cohesió d’ambdues biblioteques. El reglament està publicat al web dels serveis bibliotecaris de l’UdA i al BOPA.

La BCU compleix 10 anys essent una entitat pròpia de l’UdA i de Sant Julià de Lòria. Els reptes de la BCU per als propers anys són continuar donant un servei de qualitat, suport a l’aprenentatge, a la docència i a la recerca, a més de potenciar la transferència del coneixement i millorar l’impacte en la societat, de la parròquia de Sant Julià de Lòria, i també del Principat d’Andorra.

Ana Bigordà
Serveis Bibliotecaris