El programa Aula Magna arriba a la 15a edició

El programa Aula Magna, que organitzen conjuntament la Universitat d’Andorra (UdA) i el Comú d’Andorra la Vella, va arrencar el dijous 17 d’octubre amb la primera sessió, dedicada a la història dels escudellaires d’Andorra. La inauguració del curs va anar a càrrec de la directora del Centre de Ciències de la Salut i de l’Educació de l’UdA, Virginia Larraz, i del cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri.

La 15a edició d’aquest projecte intergeneracional inclou al llarg del curs 2019-2020 onze sessions programades i un intercanvi universitari, i té com a objectiu apropar la universitat a la societat andorrana i, en concret, generar sinergies entre el col·lectiu de la gent gran i els joves universitaris. La nova edició ha arrencat, de moment, amb una quinzena d’estudiants sènior, que intercanviaran coneixements i experiències amb els alumnes joves de l’UdA.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és que els participants podran accedir, a través del Campus virtual de l’UdA, en una aula virtual on disposaran de tot el material que es tracti en cada sessió. L’aula virtual esdevindrà un canal suplementari de comunicació amb els professors i també servirà per promoure el debat entre els participants.

D’altra banda, aquest curs també es recuperen les visites culturals dins del programa, de manera que una de les sessions, la del pròxim 31 d’octubre, consistirà en una sortida per conèixer l’Espai Columba de Santa Coloma.

Les sessions, que es faran entre el Centre de Congressos d’Andorra la Vella i les aules de la Universitat, tractaran qüestions d’interès relacionades amb els àmbits prioritaris de l’UdA: empresa, tecnologia, salut i educació. Així, s’abordaran temes tan diversos com la robòtica, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, els primers auxilis, o com invertir i estalviar amb seguretat.

La primera sessió es va celebrar el 17 d’octubre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i va anar a càrrec de Teo Armengol i Carolina d’Areny-Plandolit, membres de la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella, i del seu president, Josep Anton Marquilló, per explicar la història d’aquesta tradició culinària al país coincidint amb el 50è aniversari de l’entitat.

Les persones interessades a matricular-se en el curs 2019-2020 de l’Aula Magna encara poden fer la seva inscripció, de forma gratuïta, a la Universitat d’Andorra o al Punt d’Informació de la Gent Gran del Comú d’Andorra la Vella. El programa Aula Magna s’emmarca dins de la Càtedra UNESCO de la Universitat d’Andorra, que té com a objectiu principal ajudar a reduir la fractura digital a través de la formació i de l’intercanvi d’experiències.

Consulteu el programa complet