Visita de la Universitat de Monterrey (UDEM) a la Universitat d’Andorra

L’11 d’octubre passat va tenir lloc a la Universitat d’Andorra una trobada amb la Universitat de Monterrey (UDEM), representada per Cynthia Lozano, tècnica d’internacionalització de la institució mexicana, amb l’objectiu d’estrènyer els llaços que ja havíem creat amb un conveni específic de mobilitat, signat el gener de l’any 2018.

Cynthia Lozano, que dins de l’àrea d’internacionalització s’especialitza en els outgoing students –és a dir, aquells estudiants de la UDEM que volen fer mobilitat a altres universitats–, tenia l’objectiu de conèixer de primera mà la comunitat universitària i els programes i instal·lacions de l’UdA per poder orientar millor els estudiants de la institució mexicana que desitgin venir a Andorra a fer mobilitat acadèmica. De fet, el curs 2018-2019 l’UdA ja va rebre un estudiant de la UDEM, Diego Martínez, estudiant d’Administració d’empreses, que va passar el segon semestre estudiant a la nostra universitat.

Cynthia Lozano, representant de la UDEM, amb Miquel Nicolau, rector de l’UdA, i l’equip d’internacionalització de l’UdA

La trobada amb la representant de la Universitat de Monterrey va incloure una visita del campus de l’UdA, una reunió amb el rector en què la Sra. Lozano va poder conèixer el funcionament i les característiques de la nostra universitat, i una reunió amb responsables dels diferents estudis, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat en tots els plans d’estudis; tant per als estudiants de l’UdA que desitgin estudiar a la UDEM durant un semestre, com per als estudiants de la UDEM que vulguin fer mobilitat a l’UdA. A més, la Cynthia va tenir l’oportunitat de conèixer un grup d’estudiants d’Educació i parlar amb ells sobre la seva universitat.

Cynthia Lozano explica als estudiants els programes de mobilitat de la Universitat de Monterrey

La Universitat de Monterrey és una institució educativa privada fundada el 1969. El campus es troba al municipi de San Pedro Garza García, a l’àrea metropolitana de Monterrey. És una universitat de mida mitjana, amb una població d’aproximadament 10.000 estudiants distribuïts en 46 estudis de primer grau i diversos màsters, postgraus i doctorats. És la universitat mexicana amb el percentatge més alt d’estudiants que fan mobilitat internacional, i el seu campus acull cada any a més de mig miler d’estudiants de tot el món.

Els estudiants dels quatre bàtxelors presencials de l’UdA poden sol·licitar fer mobilitat a la UDEM i viure una autèntica experiència internacional en un país amb una cultura i una vida apassionants.

Aquesta trobada s’emmarca en l’impuls que l’UdA està donant a la internacionalització, que ha de permetre que cada cop més estudiants i treballadors de la Universitat puguin accedir a formar-se en diverses institucions del món, així com fomentar que la nostra universitat esdevingui més internacional, mitjançant formacions conjuntes amb altres institucions i la incorporació d’estudiants internacionals als nostres plans d’estudis.

Equip d’internacionalització