Participació al Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat

La Universitat d’Andorra (UdA) va participar al Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, que va tancar amb èxit la seva primera edició, celebrada els dies 24 i 25 d’octubre de 2019 a la sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell. A la trobada hi van participar 180 professionals i estudiosos de l’àmbit de la comunicació, provinents de diferents punts del Pirineu: Catalunya, Aragó, Navarra, el País Basc, la Catalunya del Nord, Andorra i l’Arieja, entre d’altres.

Des de l’organització es va destacar l’ampli ventall de perfils vinculats a l’àmbit de la comunicació que van intercanviar coneixements i propostes sobre el present i el futur de l’àmbit mediàtic pirinenc.  Les ponències van versar sobre els models de negoci, la tecnologia i la creació de comunitats de lectors. D’entre els temes que van generar més debat, hi ha el de les mètriques per als mitjans de comunicació i les comunitats en línia, la presència de les dones als mitjans, la intel·ligència artificial en la gestió de les xarxes socials o la relació entre comunicació i comerç. El Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat és un projecte desenvolupat en xarxa, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) amb la participació de les associacions basques de mitjans  (Hekimen i TOKIKOM) i de diversos professors universitaris.

El bàtxelor en Comunicació de la Universitat d’Andorra va començar a impartir-se l’any 2012 en modalitat virtual. Els estudis proporcionen una formació global i interdisciplinària en matèries com la comunicació audiovisual, les relacions públiques, el periodisme o el màrqueting, i posen l’èmfasi en les noves possibilitats que es deriven de les tecnologies de la informació i el coneixement. S’hi inclou un conjunt d’assignatures que permeten a l’estudiant conèixer el sector de la comunicació a Andorra, especialment en el seu vessant periodístic.