Col·lecció Bernat Metge a la BCU

Durant el decurs d’aquest curs 2017/2018, s’ha iniciat la reubicació de fons bibliotecaris de la BCU. A més a més de la creació de les biblioteques de les aules Confuci i Camões, hem afegit el fons de la biblioteca Bernat Metge a l’Aula 0.2 de l’UdA. El fons es compon de 409 exemplars, aquests exemplars suposen 186 registres bibliotecaris entrats al catàleg de la BCU.

Aquesta col·lecció està editada per la Fundació Bernat Metge i fou creada l’any 1922, amb la voluntat d’incorporar els autors grecs i llatins a la llengua i a la cultura catalanes i d’oferir, alhora, edicions crítiques rigoroses dels textos originals. Com ja hem comentat es compon de 409 exemplars, dels quals 182 són clàssics llatins, 195 clàssics grecs i 32 són clàssics cristians. Aquesta diversitat d’exemplars, converteix la col·lecció Bernat Metge en una de les grans col·leccions mundials de clàssics antics. Així mateix, representa una contribució fonamental a la col·lecció de textos d’humanitats de la BCU.

Les edicions de la col·lecció inclouen les traduccions catalanes de la majoria de les obres més importants de l’antiguitat com per exemple: Homer, Ciceró, Xenofont, Plutarc, Lucreci, Flavi, Eurípides, Plató, Aristòtil, entre d’altres. A més a més, en cada exemplar trobem una introducció, l’obra en la llengua original, i també la crítica i la traducció acompanyada d’il·lustracions i notes.

Podeu consultar tot el contingut al web de la BCU: http://biblio.uda.ad